Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat în cadrul conferinței „HR 2.0 - O nouă era a muncii” a declarat că statul va încerca să susțină piața muncii și în 2021, prin menținerea măsurilor care au avut un impact pozitiv în pandemie, dar va încerca să-i încurajeze pe șomeri și cei asistați social să-și găsească un loc de muncă.

Ministrul a declarat că va analiza în ce formă vor putea fi menținute măsurile legate de șomajul tehnic și în 2021, care în forma actuală este valabil până la 30 iunie, dar vor mai fi luate în calcul și alte măsuri, care să țină de încurajarea angajărilor.

În legătură cu șomajul tehnic, acesta a fost regândit pentru a susține angajatorii cu activitatea restricționată. El se aplică și acum pentru cei care au activitatea restricționată. În momentul de față, efortul financiar este foarte mare și vom vedea evoluția crizei sanitare și impactul asupra evoluției economice, astfel încât să evaluăm dacă șomajul tehnic va fi acordat într-o formă diferită după suspendarea restricțiilor economice”, a explicat Raluca Turcan.

În legătură cu alte măsuri, oficialul guvernului a mai spus că nu este suficient ce s-a făcut, pentru că intrăm într-o nouă etapă economică.

Avem nevoie de o radiografiere a necesarului de forță de muncă pe care-l au angajatorii și a problemelor cu care ei se confruntă. După ce vom face această analiză, ne vom uita la două tipuri de formare a forței de muncă, și anume, formarea educațională și formarea continuă, care ține de Ministerul Muncii. Aici dorim să intervenim, de la nomenclatorul calificărilor, până la cursurile de formare personală standardizată, astfel încât un angajator când are nevoie să acopere un loc de muncă să poată să găsească angajați cu pregătirea potrivită.

Ne preocupă partea de sprijinire a celor care se află în dependență cu statul, și mă refer șomeri și la cei care se află în asistență socială, dar care pot muncii. Pe aceștia vrem să-i stimulăm să-și caute un loc de muncă. În cazul celor care află în asistență socială, dar care pot muncii, dorim să fie sprijiniți să participe la cursuri de tip „A doua șansă” și să fie calificați și să poată să intre și ei pe piața muncii”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a vorbit în cadrul conferinței HR 2.0 - O nouă eră a muncii, realizată de wall-street.ro și sponsorizată de Vastint și Romanian Software.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri