140.000 de candidați au aplicat în luna februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Numărul este într-o ușoară creștere față de luna precedentă, cei mai mulți dintre candidați venind din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași sau Ploiești.

Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care în luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicări. Candidații caută locuri de muncă și angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluțiile angajatorilor și care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri.

Bogdan Badea, CEO eJobs România

Distribuția joburilor pe orașe

În ceea ce privește distribuția joburilor postate în luna februarie pe eJobs.ro, peste 9.000 de locuri de muncă au fost scoase în piață de angajatorii din Capitală, urmați fiind de cei din vestul țării, respectiv din Cluj-Napoca și din Timișoara.

Decalajul dintre Capitală și celelalte mari orașe rămâne mare și probabil vom vedea aceste diferențe și de acum încolo, însă încep să se reducă pragurile dintre orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov. Față de luna ianuarie, de exemplu, Timișoara a recuperat mult și este acum aproape la egalitate, din punctul de vedere al numărului de joburi, cu angajatorii din Cluj-Napoca. De altfel, la nivel național, Timișoara a fost, în luna februarie, orașul cu cea mai mare creștere a numărului de joburi noi. Procentual, a depășit chiar și Bucureștiul”, detaliază Bogdan Badea.

Citește și: HR 2.0 - Ce ne rezervă viitorul pe piața muncii

Domeniile cu cele maiu multe aplicări

Domeniile care au adus cele mai multe oportunități pentru candidați au fost:

  • retail
  • prestări servicii
  • IT / telecom
  • call-center / BPO
  • industria alimentară
  • producție ori transport.

În vreme ce orașele mari au înregistrat creșteri față de luna trecută, numărul de joburi disponibile în afara țării a scăzut aproape la jumătate, în condițiile în care accesul candidaților străini în mai multe țări din Europa este îngreunat de contextul restricțiilor actuale. Nevoia angajatorilor din străinătate rămâne însă mare, astfel că este de așteptat ca în lunile următoare să crească din nou cererea de candidați, în special în domenii precum medicină, producție, servicii, IT sau industria alimentară.

Citește și: Angajații din Nepal şi Sri Lanka, din nou doriți în restaurantele din România

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri