Primii stagiari ai ediţiei a VIII-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului şi-au început, joi, activitatea, urmând ca timp de două luni, respectiv în aprilie şi mai, studenţii selectaţi în prima etapă a ediţiei din acest an să facă parte din structurile aparatului de lucru al Executivului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în prima etapă a ediţiei 2021 a Programului Oficial de Internship au fost disponibile 10 locuri, însă îşi vor desfăşura stagiul de practică în Palatul Victoria opt studenţi cursanţi la universităţi din România şi din străinătate.

Depunerea candidaturilor şi selecţia participanţilor în prima etapă a ediţiei din acest an a programului oficial au fost începute în luna februarie.

"Am dorit să oferim posibilitatea celor mai valoroşi şi determinaţi studenţi să facă stagiu de practică în Guvernul României, în pofida dificultăţilor pandemiei. M-am implicat personal în procesul de selecţie, unul foarte riguros şi după standarde ridicate. Le doresc succes şi, cum le-am spus şi direct atunci când i-am întâmpinat la Palatul Victoria, acest stagiu să fie începutul unei frumoase cariere", a afirmat premierul Florin Cîţu, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că ediţia din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului este organizată având în vedere situaţia crizei sanitare şi ţinând cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Pentru acest an sunt alocate 100 de locuri în patru etape, după cum urmează:

I. aprilie - mai : 10 locuri (au fost ocupate opt locuri)

II. iunie - iulie: 30 locuri

III. august - septembrie: 40 locuri

IV. octombrie - noiembrie: 20 locuri

Totodată, Executivul menţionează că înscrierea pentru selecţie a tinerilor studenţi se va face pe adresa de e-mail cabinet.pm@gov.ro şi detaliază calendarul selecţiei pentru următoarele trei etape:

- Etapa a II-a: iunie - iulie

* depunere candidaturi: 15 aprilie - 10 mai

* evaluare candidaturi: 11 mai - 14 mai

* anunţarea rezultatelor: 18 mai

- Etapa a III-a: august - septembrie

* depunere candidaturi: 7 iunie - 30 iunie

* evaluare candidaturi: 1 iulie - 9 iulie

* anunţarea rezultatelor: 15 iulie

Etapa a IV-a: octombrie - noiembrie

* depunere candidaturi: 2 august - 31 august

* evaluare candidaturi: 1 septembrie - 10 septembrie

* anunţarea rezultatelor: 15 septembrie

Sunt reamintite şi condiţiile de înscriere:

* Curriculum Vitae;

* Scrisoare de intenţie;

* Adeverinţă de la instituţia de învăţământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior - integralist;

* Pentru absolvenţii de liceu: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anul I: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anii: al II-lea, al III-lea şi al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior - integralist;

* Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverinţă licenţă universitară/facultate;

* Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master - integralist;

"Pentru departajare în procesul de selecţie a candidaţilor pentru Programul Internship 2021, se vor depune şi alte documente/adeverinţe, diplome, certificate care atestă implicarea în diverse proiecte, programe, activităţi extra-didactice/ voluntariat organizat în proiecte, evenimente etc.", se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri