Opozitia nu a intarziat sa ofere reactii “la cald” dupa ce Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a citit acuzatiile aduse sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Ce au spus deputatii opozitiei? Variaza de la analize juridice pana la reactii impulsive. Intre timp, mii de romani au iesit in strada pentru a sustine lupta impotriva coruptiei.

Raluca Pruna

O reactie la cald: nu vad vreunul din motivele legale de la art 51 din legea 303/2004.
Avem o insailare de motive, neintemeiate pe lege, bazate pe impresii (afecteaza imaginea Romaniei???). Pacat ca domnul ministru a ales azi sa fie pe fata victima presiunilor politice ale celor care bat din picior pentru propunerea revocarii.

Despre imaginea Romaniei creata de supunerea ministrului justitiei nu mai e cazul sa vorbim.
Astept raportul, rezultatul controlului dispus anul trecut si motive institutionale, nu emotional penale.

Vlad Voiculescu

Ultima data cand un individ a vorbit asa in Bucuresti... s-a lasat cu o revolutie. Asemanarile sunt frapante.
Asa cum un profesor universitar comunist intelege ca rolul sau nu este altul decat acela de a citi cursul din alte vemuri in fata studentilor... acest individ intelege sa isi foloseasca functia pentru a isi bate joc in mod public de institutia care i-a suparat sefii si prietenii politici.

Ca argumente... aduce tocmai mizeriile pe care aceiasi prieteni le-au facut la OUG13 si la televiziunile de partid.

Tudorel Toader propune revocarea Procurorului Sef al DNA Laura Codruta Kovesi sub conducerea careia DNA a devenit cea mai eficienta institutie a statului roman.

In acelasi timp, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a inceput controalele in randul ONG-urilor din Bucuresti.
Vor sa distruga #justitia. Apoi #ONG-urile. Apoi #presa - ce a ramas din ea. Oricine ar putea sa lupte sau sa spuna adevarul este dusmanul lor!

Reincepe razboiul.

Ne vedem in piata!

Sebastian Burduja

Ceea ce s-a intamplat in seara asta in Romania este picatura care umple paharul, in lupta dintre Romania noastra, a cetatenilor onesti care isi doresc lucruri normale (libertate, dreptate, dezvoltare) si Romania lor. Romania lor este tiranica, a noastra e democratica. Romania lor e saraca, a noastra inseamna dezvoltare. Romania lor e cu Estul, a noastra e ancorata profund in Vest. PACT pentru Romania nu va tolera niciun pas inspre distrugerea statului de drept din Romania, pentru ca asta echivaleaza cu pierderea libertatii noastre. Sa fie clar: lupta asta NU este despre o persoana, este despre noi toti. Satul de Romania lor, poporul asta e condamnat sa se destepte: acum ori niciodata. Ne vedem unde ne-am mai vazut: in strada, pentru ca doar acolo putem sa ne mai facem auziti sub asaltul infractorilor semi-analfabeti care au pus gheara pe Romania noastra.

Claudiu Nasui

Asaltul asupra justitiei nu s-a oprit niciodata, pretexte pentru demitere au fost cautate in mod constant. La DNA urmeaza sa fie pusa o marioneta si apoi sa fie scapati pe rand toti coruptii.

Prin ce face guvernul azi ne indepartam de Europa si de viitorul occidental al Romaniei.

Laura Codruta Kovesi, nu esti singura!

Vlad Durus

Tudorel, ne-ai intors in anii 50!

Am asistat, la fel ca mare parte a cetatenilor acestei tari, la o conferinta de presa cu concluzii politice sustinuta de un ministru, care se vrea tehnocrat, al justitiei. A fost o scremere a domnului Tudore Toader de a gasi, in 20 de puncte, motive „sentimentale” de a propune revocare procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Am putut citi printre randurile raportului domnului ministrul Toader ca procurorul sef se face vinovata de neascultare fata de Dragnea si de dreptul la opinie exprimat in diverse interviuri. I se imputa procurorului sef anchetele pe OUG 13 si cazul Belina, ambele declarate neconstitutionale de CCR. Decizii de acum 6 luni. Ce s-a schimbat de atunci? Dragnea e cercetat in cazul TelDrum. E principalul motiv pentru care se incearca inlaturarea sefei DNA.

Institutia nu sta intr-un om, dar schimbarea nu trebuie sa fie vendeta politica. Revocarea procurorului sef trebuie sa aiba la baza motive temeinice, administrative, profesionale, nu dragnisme si taricisme. Avand in vedere ca domnul ministru e autorul unui abuz prin care pune in pericol inclusiv statul de drept, se impune demisia domnului Tudorel Toader.

Sursa foto: Alexandru Damian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri