Reactia CSM la declaratiile lui Tudorel Toader: Sunt afirmatii grave la adresa justitiei din Romania

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a reactionat dur dupa afirmatiile facute luni de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, potrivit carora "Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti".

Astfel, CSM considera ca declaratiile lui Tudorel Toader reprezinta "afirmatii grave la adresa justitiei din Romania".

"Sectia pentru procurori a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului Justitiei din data de 27.08.2018, potrivit carora "Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti", noteaza Ziare.com.

Aceste declaratii care acrediteaza ideea ca procurorii isi desfasoara activitatea cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania", se arata intr-un comunicat al CSM.

Mai mult, sectia pentru procurori atrage atentia ca astfel de afirmatii cu caracter general pun la indoiala activitatea si credibilitatea Ministerului Public.

Citeste si:
Ministerul Public va putea avea mai mulți angajați
CSM a avizat favorabil...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Vezi si: Toader il evalueaza pe Lazar din cauza protocoalelor despre care "nu a stiut". Procurorul general demonstreaza ca nu e asa

"Sectia pentru procurori subliniaza nevoia unui mesaj public echilibrat si responsabil care sa consolideze increderea cetateanului in actul de justitie, indatorire care revine deopotriva tuturor reprezentantilor institutiilor publice, inclusiv ministrului Justitiei", se mai arata in comunicat.

Declaratia la care face referire CSM a fost facuta luni dimineata, in momentul in care ministrul Justitiei dadea explicatii despre demararea procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazar, sustinand ca decizia nu a venit din senin.

"Nu comentez comentariile altora, dar va pot spune urmatorul lucru. Decizia de demarare a procedurii de evaluare nu a venit nici din senin, nici circumstantial. Eu am observat de-a lungul timpului si probabil ati observat si dvs cum Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti", a spus Toader.

Citeste si:
Ambasadorul britanic: Cazul Kovesi, de referinţă pentru lupta...
Ambasador Marea Britanie:...

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri