Procurorul general Augustin Lazar a facut publica luni corespondenta oficiala cu ministrul Tudorel Toader din luna martie, corespondenta in care il anunta pe acesta ca Parchetul General a semnat cu SRI un protocol in decembrie 2016, protocol denuntat deja.

Lazar a anulat astfel declaratiile lui Toader, care il acuzase pe procurorul general ca i-ar fi ascuns existenta acestui protocol, noteaza G4Media.

Tudorel Toader a folosit tocmai acest motiv pentru a anunta ca a declansat procedura de evaluare a lui Augustin Lazar.

Lazar, critici la adresa ministrului Justitiei

Totodata, procurorul general a lansat o serie de critici dure la adresa ministrului Justitiei pe care l-a acuzat ca manipuleaza opinia publica, precizand ca ”avem nevoie de media mai mult ca niciodata pentru a face cunoscut adevarul despre activitatea Ministerului Public”.

El a calificat perioada actuala ca fiind “una dificila pentru justitie si statul de drept din Romania” si a dat publicitatii corespondenta purtata cu Ministerul Justitiei si CSM.

“Este un context in care manipularea opiniei publice este frecvent folosita ca instrument pentru destabilizarea activitatii procurorilor. Declaratia mea are rolul de a stabili adevarul cu privire la o tema extrem de dezbatuta – cea ca protocoalelor de cooperare cu SRI. Ministerul Public are misiunea de a asigura pe baza de probe aflarea adevarului. (…) Fac publica corespondenta purtata cu ministerul Justitiei si CSM, adevarul nu trebuie sa supere pe nimeni, este unul singur. Din aceasta corespondenta rezulta cu claritate faptul ca Ministerul Public a actionat in permanenta astfel: in mod transparent, prin informarea CSM si a ministrului Justitiei, in legatura cu toate demersurile initiate cu referire la protocoale; in mod constant, pentru desecretizarea protocoalelor din decembrie 2016, primul demers fiind facut la data de 13 martie 2017, intr-un cadru legal, care a reprezentat un mod institutional de lucru pentru Romania. A se vedea in acest sens protocoalele similare incheiate de SRI cu Inspectia Juridica, cu CSM, Inalta Curte si alte institutii ale statului roman”, a precizat Lazar intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, toate protocoale incheiate de SRI au fost denuntate de parti, ele fiind incheiate in cadru legal ca mod de lucru institutional generalizat in Romania la data incheierii, “si apoi demontate prompt si lipsite de efecte”, in contextul suspiciunilor aparute in spatiul public.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri