PACT pentru Romania solicita demisia de urgenta a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si revocarea titlului de Doctor Honoris Causa acordat anului trecut de Universitatea din Craiova, motivand ca a incetat sa mai sprijine lupta impotriva corupriei, dupa decizia declansarii procedurii de revocare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Sustinerea si continuarea luptei anticoruptie trebuie sa fie un obiectiv fundamental pentru tara noastra. Orice incercare de destabilizare, sabotare sau subminare a acestei lupte trebuie denuntata si condamnata ferm, se arata in comunicatul remis de PACT.

„Sub conducerea procurorului-sef Laura Codruta Kovesi, Directia Nationala Anticoruptie a fost una dintre cele mai eficiente institutii publice din Romania: rata condemnarilor s-a mentinut in mod constant la peste 90%, avand loc peste 870 de condamnari in instantele de judecata, peste 2 miliarde de euro au fost indisponibilizate pentru recuperarea prejudiciilor si 99 de demnitari au fost trimisi in judecata. Acesta este adevaratul raport al activitatii Directiei Nationale Anticoruptie”, se mai arata in mesaj.

PACT pentru Romania isi exprima increderea in judecata Presedintelui Romaniei si speranta ca seful statului nu va recurge la revocarea procurorului-sef al DNA. A

Institutiile din Romania trebuie sa-si indeplineasca obiectivele indiferent de numele celor care le conduc, dar nici nu pot fi decapitate dupa bunul plac al unor politicieni cu probleme penale, pentru ca aduc atingere intereselor acestora. Pentru acest principiu, PACT pentru Romania face apel catre toti cetatenii acestei tari care-si doresc continuarea luptei impotriva coruptiei sa iasa in strada duminica, 25 februarie, pentru a cere demisia ministrului justitiei, Tudorel Toader.

PACT pentru Romania

“Ceea ce s-a intamplat seara trecuta este picatura care umple paharul, in lupta dintre Romania noastra, a cetatenilor onesti care isi doresc lucruri normale (libertate, dreptate, dezvoltare) si Romania lor. Romania lor este tiranica, a noastra e democratica. Romania lor e saraca, a noastra inseamna dezvoltare. Romania lor e cu Estul, a noastra e ancorata profund in Vest. PACT pentru Romania nu va tolera niciun pas inspre distrugerea statului de drept din Romania, pentru ca asta echivaleaza cu pierderea libertatii noastre. Sa fie clar: aceasta lupta nu este despre o persoana, este despre noi toti. Satul de Romania lor, acest popor e condamnat sa se destepte: acum ori niciodata. Ne vedem unde ne-am mai vazut: in strada, pentru ca doar acolo putem sa ne mai facem auziti sub asaltul infractorilor semi-analfabeti care au pus gheara pe Romania noastra”, a declarat Sebastian Burduja, presedinte PACT.

PACT este o platforma civica si politica de centru–dreapta, care incurajeaza implicarea cetatenilor din tara si din diaspora in deciziile comunitatilor lor si promoveaza libertatea economica, dezvoltarea regionala si consolidarea democratiei romanesti in NATO si UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri