Schimbările de pe piaţa muncii cauzate de pandemie îi fac pe tot mai mulţi români să ia în calcul reconversia profesională în următorul an, reiese din cercetările Career Shift, un start-up axat pe transformarea în carieră.

Odată cu închiderea sectorului evenimentelor, cu restricţiile din HORECA, precum şi cu modificări de tip Work from Home, în urma cărora angajaţii s-au deconectat de la echipe, există un trend privind reconversia profesională în rândul românilor. Tot mai mulţi îşi doresc să facă o schimbare în carieră şi apelează la headhunteri, firme specializate de HR sau coachi pentru a reuşi să facă acest pas.

Peste 400.000 de angajaţi din HORECA au fost afectaţi de restricţiile din ultimul an, iar pentru mulţi dintre aceştia singura soluţie a fost reconversia profesională. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru cei peste 100.000 de angajaţi din industria de evenimente, care sunt în şomaj tehnic de mai bine de 1 an.

O altă categorie importantă de persoane care apelează la servicii specializate de consiliere în carieră este cea a angajaţilor din multinaţionale care îşi doresc o schimbare majoră a stilului de viaţă. Această schimbare poate însemna inclusiv o relocare într-un alt oraş sau în mediul rural.
Pentru a susţine această schimbare, Career Shift a lansat o serie de ateliere practice gratuite ce abordează teme precum “Pregătirea unui interviu cu un headhunter”, “Cum să treci de interviul cu HR-ul” sau “Vizibilitatea şi personal brandingul pe LinkedIn”.

Retail jobs

“Dincolo de angajaţii din zona de evenimente sau cei din HORECA, puternic afectaţi de pandemie, există zeci de mii de oameni care în ultimul an au început să-şi pună întrebări privind viaţa pe care o duc, carierele lor şi viitor. Schimbările prin care trecem la nivel psihologic ne-au făcut să evaluăm diferit priorităţile pe care le avem, şi să ne analizăm inclusiv parcursul profesional. E o nevoie în creştere în piaţă, iar programul nostru de evoluţie în carieră desfăşurat pe durata a 8 săptămâni vine să satisfacă exact această nevoie.” a declarat Mihai Zânt (foto), co-fondator al Career Shift.

Pentru a participa la Career Workshops vă puteţi înscrie gratuit pe siteul www.careershift.ro. Seria de workshopuri se va încheia pe 11 mai 2021, cu o sesiune numită “Neuroştiinţa succesului în carieră”, ce îl va avea drept invitat pe Paul Olteanu, realizator al podcastului Mind Architect.

Citeste si:
Planurile Pizza Hut pentru 2022: noi locații și atragerea...
Planurile Pizza Hut pentru...
Sursa foto: Pexels
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri