18 angajați ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Filiala (ANIF) Galați au fost concediați după ce s-a descoperit că aceștia încasau, la final de lună și salariu și pensie cumulată de la stat. Salariații nu au informat conducerea ANIF ca sunt beneficiarii dreptului de pensie, desi legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului.

După un control al ITM s-a aflat că bugetarii beneficiau de pensie pentru limita de vârstă și încasau și venituri salariale.

„Menționăm că, în luna mai, Filiala a fost supusă unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariaților cu vârsta apropiată de pensionare. În urma controlului, Filiala Galați a solicitat Casei Județene de Pensii Galați verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie. În urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă. Aceștia nu au informat conducerea ANIF că sunt beneficiarii dreptului de pensie, deși legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului”, au transmis reprezentanții ANIF pe pagina de Facebook.

Filiala Teritorială Galați a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă, iar Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare va dispune măsurile legale care se impun, au mai anunțat reprezentanții companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri