Internship&Trainee Marathon aduce în atenția tinerilor din toate centrele universitare din țară cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level. În perioada februarie-iunie, evenimentul se va desfășura online și poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul de carieră Hipo.ro.

Internship&Trainee Marathon, parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect național online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level către studenții și proaspăt absolvenți din marile universități. În secțiunea proiectului tinerii regăsesc programe și joburi pentru studenți și absolvenți, în domenii precum: Marketing, HR, Vânzări, IT Hardware, IT Software, Telecomunicații, Contabilitate-Finanțe și multe alte domenii de interes.

În această perioadă, pe Hipo.ro, sunt disponibile peste 2.800 de oportunități de internship, trainee, management trainee, stagii de practică pentru absolvenți sau joburi entry level din care tinerii pot alege pentru un început de carieră promițător.

Retail jobs

Pe parcursul celor 32 de săptămâni, Internship&Trainee Marathon oferă candidaților accesul la cele mai noi oportunități de carieră oferite de companii mari, care recrutează active în această perioadă, precum: Ursus Breweries, ING Bank Romania, ING Tech Romania, P&G, Vodafone Romania, Holcim, JTI Romania, HP Inc, HeidelbergCement, Hilti Romania, Prysmian Group, CER Cleaning Equipment.
Printre programele pentru tineri oferite de companiile partenere în această perioadă putem menționa:

  • JTI Internship Program a ajuns la ediția cu numărul 14, iar cei interesați de acest program se pot bucura în această vară de o experiență practică de de 3 luni, într-un mediu de lucru multinațional, îndrumați de profesioniști pentru a își alege cu usurință cariera profesională.
  • ING International Talent Programme este un program pentru absolvenți, cu o durată de 4 de ani, care oferă job rotation pe mai multe departamente, traininguri internaționale, mentorat și posibilitatea de a participa la evenimente internaționale în cadrul cărora aceștia pot cunoaște manageri și alți trainee din țări diferite. Startul programului este pe 1 iunie.
  • Discover Graduate Programme susținut de Vodafone Romania își propune să conecteze oamenii, businessurile și comunitățile la nivel internațional. Acest program formeaza lideri care să îmbrățișeze tehnologia și dorința continuă de dezvoltare. Sunt două programe la care cei interesați pot aplica: commercial sau technology.
  • P&G pune la dispoziție vara aceasta un program de trainee de 12-18 luni cu posibilitatea de ocupa ulterior o poziție permanentă în companie ca și manager, dar și un program de internship de 3 luni cu posibilitatea de prelungire sau angajare.

În această primăvară, Catalyst Solutions a lansat studiul Generației Z care și-a propus să creeze un mediu favorabil pentru a înțelege nevoile studenților sau ale absolvenților în ceea ce privește dezvoltarea carierei, a preferințelor și a așteptărilor salariale pentru programele dedicate lor.

Citeste si:
Preferințele tinerilor din Generația Z, aflați la început de drum...
Joburile și programele de...

Citește și: Profesor: Meseriile viitorului vor fi despre roboți, drone sau imprimante 3D

În ce domenii își caută tinerii o oportunitate de carieră?

Conform studiului, domeniile care s-au evidențiat în preferințele tinerilor atunci când au luat în considerare aplicarea pentru un program de internship/ trainee sau job entry-level sunt:

  • Marketing/Advertising/PR (31%)
  • HR (28%)
  • Domeniul tehnic IT Software (20%)
  • Inginerie (16%).

Ce așteptări salariale au tinerii la început de carieră?

Cel mai important criteriu de alegere a programului atunci când tinerii au mai multe oferte, este pachetul salarial, indiferent de domeniu. În ceea ce privește așteptările lor salariale, acestea difera în funcție de programul pe care doresc să îl urmeze și domeniul de activitate.

Candidații cu profil IT au cele mai mari așteptări în ceea ce privește salariul, începând cu 2.000 de lei pentru urmarea unui program de internship, 2.300 de lei pentru un program de trainee și 3.100 de lei pentru un job full-time, entry level.

Citeste si:
Televiziunea pentru femei TLC intra in grila Romtelecom si NextGen
Televiziunea pentru femei TLC...

Pe de o altă parte, tinerii cu profil umanist se așteaptă să fie plătiți cu 1.700 de lei pentru un program de internship, 2.100 lei pentru un program de trainee și 2.500 de lei atunci când se angajează pe un post full- time, entry level.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri