Holcim și Fundația Leaders lansează un program prin care tinerii sunt îndrumați în alegerea carierei

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu Fundației Leaders, lansează proiectului educațional “Exploratori de viitor”. Destinat elevilor de liceu, proiectul are ca scop dezvoltarea calităților de leadership și îndrumarea tinerilor în alegerea carierei.

Acest program este gratuit și vizează participarea a 100 de liceeni din localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel. În cadrul programului, tineri vor fi îndrumați în alegerea carierei și vor dezvolta proiecte pentru comunitățile respective.

“Exploratori de viitor” se va desfășura în două etape, în perioada iunie - decembrie 2021. În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders, împreună cu specialiști din cadrul Holcim, vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și personalitățile acestora. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de îndrumare în carieră, precum și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim.

Programe de cunoaștere online și offline

Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat “Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere, organizate atât online, cât și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile de leadership, gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

Pe întreg parcursul programului, elevii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și, implicit, să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre.

Citeste si:
„Profesii bine cimentate”, un proiect pentru tinerele care au o...
„Profesii bine cimentate”, un...

Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România

Holcim

La final, absolvenții vor primi certificatul “Knowing Yourself” și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 32.000 de tineri.

„Prin intermediul acestui proiect, sprijinim tinerii din Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel să-și antreneze abilitățile de leadership, să deprindă aptitudini de lucru în echipă și să realizeze proiecte prin care să schimbe în bine viața comunităților locale”, precizează Beatrice Alexandrescu, Director Executiv al Fundației Leaders.

Citeste si:
Leaders: Adolescentii au viziune, dar nu isi asuma responsabilitatea
Leaders: Adolescentii de...

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza unui formular de înscriere și a unui interviu individual. Înscrierile se pot face până la data de 16 iunie.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri