Chiar dacă luna iulie este considerată în mod tradițional perioadă de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidații au continuat să-și caute noi oportunități profesionale. Pentru pozițiile deschise, companiile au contactat de 3 ori mai mulți candidați în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs, iar angajații interesați să-și schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12% față de nivelul din luna iunie.

În plus, peste 24.000 de români și-au creat cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs în iulie, pentru a fi pregătiți să aplice la joburi noi.

Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste așteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaților și angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an și jumătate, am învățat că piața muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual. Ne bucurăm să vedem și că BestJobs este platforma unde cererea se adaptează foarte repede tendințelor, atrăgând interes tot mai mare din partea candidaților.

Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România

Cele mai căutate joburi în luna iulie

Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum:

  • Vânzări, cu 77.893 de aplicări
  • Financiar / Contabilitate, cu 49.859 de aplicări
  • Management, cu 41.244 de aplicări
  • IT / Telecom, cu 32.568 de aplicări
  • Marketing, cu 27.407 aplicări.

Datele din platforma BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfășoară cu ușurință remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

Interesul pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total. Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări) și Prahova (cu 29.857 de aplicări).

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, potrivit datelor din platformă. Observăm, de asemenea, un interes crescut și din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri