Salariul minim pe economie stârnește an de an discuții la nivel înalt, dar și în rândul societății civile, fiind un indicator de referință pentru bunăstarea din România, atât la nivelul angajatorilor, cât și la nivelul angajaților.

În România, salariul minim brut este 2.300 de lei și cel net de 1.386 de lei. Salariul minim pe economie în 2021 a fost majorat de Guvern la începutul acestui an. Salariul minim brut pe economie a crescut în 2021 cu 70 de lei, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei. Practic, în mână se primește, începând cu acest an 1.386 lei, în loc de 1.346 de lei.

Pentru un calcul rapid al propriului salariu net, puteți accesa Calculatorul de salariu net , realizat de wall-street.ro.

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu a fost întrebat în cadrul unei conferințe cât este salariul minim în România. Ministrul a spus că valoarea acestuia este de aproximativ 1.600 de lei, însă a fost corectat de jurnaliști.

„Este în jur de 1.600… Și ceva”, a gafat ministrul, la scurt după preluarea mandatului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri