Între 15 august – 15 septembrie, candidații înscriși pe platforma de recrutare BestJobs au realizat 484.000 de aplicări la joburi, iar cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în București, Ilfov, Cluj, Timiș și Iași, acestea fiind și județele care oferă cele mai atractive salarii pentru viitorii angajați.

Ce salarii oferă București, Cluj și Timiș

Analiza datelor din ultimele 30 de zile de pe platforma BestJobs arată că București este pe primul loc când vine vorba de cea mai mare ofertă salarială medie, cu salarii cuprinse între 957 și 1387 de euro net, pentru poziții în domenii precum IT, Medicină, Vânzări, Management, Construcții/Instalații. La o diferență foarte mică este Clujul, care oferă salarii între 879 și 1269 de euro net, pentru poziții similare.

În județul Timiș, domeniile cu cele mai atractive oferte sunt IT, Medicină, Inginerie și Producție, Marketing, Agricultură/Zootehnie, iar salariile lunare nete sunt foarte apropiate de nivelul celor din Cluj, mai exact, între 851 și 1.155 de euro net.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Salariile din Ilfov și Iași

Următoarele județe care completează topul cu cele mai mari salarii oferite de angajatori sunt Ilfov și Iași, la niveluri foarte apropiate. În aceste 2 județe, domeniile cu cele mai atractive oferte salariale medii sunt IT, Medicină, Specialiști-Tehnicieni, Marketing, Construcții/Instalații, iar intervalul salarial este între 742 și 1.075 de euro net în Ilfov și între 740 și 1.063 de euro în Iași.

Domenii de activitate din țară în care aplică cei mai mulți români

La nivelul întregii țări, domeniile care atrag cele mai multe aplicări au fost în ultima lună: Vânzări, cu 78.153 de aplicări, Financiar și Contabilitate, cu 45.472 de aplicări și Management, cu 42.705 aplicări. Alte posturi pentru care s-a înregistrat un interes mare din partea candidaților fac parte din domeniul Administrativ, unde s-au depus peste 28.292 de CV-uri și Marketing, cu 25.010 aplicări.

Aproape 850 de candidați au aplicat pentru un job de Consultant Call-Center care nu necesită experiență anterioară, oferă training plătit, dar și posibilitatea de a lucra remote. Alți 765 de candidați și-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziții deschise în cadrul unei agenții imobiliare, care caută colaboratori în mai multe orașe și solicită minim 1 an de experiență și oferă în schimb bonusuri de performanță, training și acces la un portofoliu de clienți. Un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil și salariu net de 4.000 lei, a atras peste 700 de candidați.

Dintre angajatori, cei mai activi în ultima lună, conform numărului de anunțuri publicate pe platformă, au fost Allianz Services, urmați de Orion Innovation, Bosch Service Solutions, Ana & Cornel și Enel.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri