Tot mai des, în jurul meu [off- și on-line] aud sintagma ”Lumea se schimbă!”, într-atât, încât ”Nu am timp!”, parcă s-a dezintegrat complet din seria conversațiilor, obsesiilor, fobiilor cotidiene.

Lipsa de timp a devenit cea mai mică problemă a prezentului, în condițiile în care absolut tot ceea ce percep mă determină să acționez sub impulsul adaptării la o nouă paradigmă a societății, dar pentru care nu am fost educată să îi fac față. [istoria de repetă]

În aceste condiții, ce îmi rămâne de făcut, ținând totuși cont de lista generoasă de abilități antreprenoriale cu care am fost înzestrată și pe care am avut grijă să le șlefuiesc în ani [ca norii lungi pe șesuri] de școală?

În propriile momente de cumpănă, am analizat setul de valori configurate la orizont, am studiat piața serviciilor de turism & wellness, am evaluat riscurile [am închis ochii] și am mers înainte, pariind pe propriile forțe. Am fost atentă la tânguirea mai mult sau mai puțin voalată a oamenilor din jurul meu [off- și on-line] și am căutat o soluție [abracadabrică] la cel puțin 2 din cele mai mai acute probleme: oboseala [fizică și existențială] și însingurarea [în sine, în familie, în cuplu, în societate].

Am identificat o finanțare europeană, am pus la bătaie o mare parte din resursele financiare personale și, în cele din urmă, am creat un eco-resort în care am îmbinat elementele ancestrale cu ultima tehnologie într-un melanj benefic Om-Natură!

Proiectul nu s-a adaptat condițiilor restrictive din ultimii ani de pandemie, ci pur si simplu a fost construit în acest răstimp, pregătit pentru tot ce va urma.

Acesta este și motivul pentru care cei care ne trec pragul nu se izbesc de indicatoare cu semnul ”interzis” și nici nu trebuie să urmeze trasee labirintice ale căilor de acces în spațiile de cazare sau către celelalte servicii puse la dispoziție.

Totul este natural, minimalist, confortabil. Este un loc în care omul/clientul este pus în valoare, este cel mai frumos element de decor, nu se pierde în noianul ”aranjamentelor” interioare.

Arhitectura resortului este o continuare armonioasă a decorului montan specific Mărginimii Sibiului. Bucătăria noastră interpretează rețete străvechi după tendințe culinare moderne. Granița dintre spațiul amenajat și natură este aproape transparentă, în conformitate cu principiile de bază ale glampingului, conceptul cadru în care am organizat acest micro-sat, acest micro-univers binefăcător.

Am folosit de foarte multe ori [în acest text] cuvântul Natură pentru că este cuvântul-cheie al experiențelor și serviciilor create. Și am curajul să îl folosesc [chiar, cu riscul de a plictisi] pentru că în cazul proiectului meu nu este deloc un termen lipsit de conținut, din contră, este chintesența sa.

Așadar, oricine se regăsește în cuvântul Natură și în ceea ce am scris aici este binevenit într-un confortabil refugiu din cotidian pentru un moment de ”respiro”, de răsfăț, de leneveală sau pentru clipe importante de contemplație dinaintea oricărei reconfigurări de traseu [personal, profesional, spiritual].

[disclaimer] Textul este scris la persoana I sg., pentru că nu îmi place să generalizez!

Anca Munteanu

Sursa foto: Anca Munteanu/Portal-Green.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri