Edenred România anunță că, din acest an, valoarea deductibilă a cardurilor cadou, pe care angajatorii le pot acorda cu ocazia Sărbătorilor de Paște, creşte de la 150 de lei, la 300 de lei/angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia/eveniment.

Valoarea de 300 de lei este în continuare scutită integral de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale. Pentru valori care depășesc suma de 300 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii.

Post-pandemie, foarte multe companii continuă să funcționeze într-un sistem de muncă hibrid, iar mobilitatea angajaților, care îmbină timpul de lucru din birou cu cel remote, reprezintă un factor important pentru înțelegerea tipului de beneficii pe care aceștia le consideră relevante și le doresc de la angajatorii lor.

„Cardul cadou rămâne al doilea cel mai dorit beneficiu de către angajații români, potrivit datelor extrase din platforma noastră de beneficii flexibile, Benefit. Pentru angajatori, acesta înseamnă o modalitate de a crește satisfacția angajaților, engagement-ul și, în cele din urmă, retenția acestora. Totodată, tichetele cadou pe suport electronic vin și cu avantaje fiscale semnificative. Iar suma de 300 de lei, dublă față de cea pe care angajatorul i-o putea oferi până acum salariatului prin tichetele cadou pe suport electronic, constituie un beneficiu cu atât mai important.

Retail jobs

Pandemia a rescris regulile după care angajatorii oferă beneficii, principalul criteriu fiind accesibilitatea la scară largă, mai ales în contextul muncii remote. Nu în ultimul rând, faptul că un card cadou poate fi utilizat în mai multe domenii comerciale, de la platforme de e-commerce până la magazine de electrocasnice sau de fashion, reprezintă încă un avantaj, dar și confirmarea faptului că astfel se creează un ecosistem win-win-win, adică avantajul tuturor celor implicați: angajatori, salariați, comercianți”, a declarat Codruț Nicolau, Director General, Edenred România şi Benefit Systems.

Începând cu luna decembrie 2021, tichetele cadou se emit exclusiv pe suport electronic, conform ultimelor modificari legislative, nemaifiind disponibile în varianta pe hârtie. Pentru angajatori, acordarea tichetelor cadou pe suport electronic reprezintă un avantaj în configurarea pachetelor salariale și accesul la facilități fiscale – deductibilitate și scutire de la plata taxelor sociale.

Citeste si:
Cod fiscal: Tichetele cadou vor putea fi acordate de acum doar...
Noutăți în Codul fiscal:...

Un studiu de percepție realizat de către Exact Business Solutions, la cererea Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete (APET), în decembrie 2021 arată că în contextul pandemiei de COVID-19, pentru o treime dintre comercianți, biletele de valoare (carduri de vacanță, carduri de masă și carduri cadou) au contribuit la creșterea cifrei de afaceri lunare, dar și a numărului de clienți. Conform aceluiași studiu, 90% dintre comercianți apreciază impactul pozitiv al cardurilor cadou asupra business-ului lor.

Sursa foto: Edenred

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri