Tot mai mulţi tineri se află în căutarea unui loc de muncă la aproape două săptămâni de la încheierea examenului de Bacalaureat, numărul de aplicări pentru joburile entry level şi cele din categoria "fără experienţă" crescând cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat eJobs remis Agerpres.

De altfel, şi angajatorii au scos în piaţă un număr important de joburi care se adresează celor aflaţi la început de carieră - peste 25.000 de locuri de muncă pentru cei fără experienţă sau cei din segmentul entry-level sunt disponibile în acest moment pe eJobs.ro.

Cele mai multe au fost postate de companiile care activează în retail, cele din servicii, industria alimentară, turism, transport şi call - center/BPO.

"Nu ne surprinde să vedem că, imediat după terminarea examenului de Bacalaureat, absolvenţii de liceu îşi încearcă norocul pe piaţa muncii, chiar şi dacă unii dintre ei vor să se angajeze doar pe perioada verii, până vor începe cursurile de la facultate", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări din partea acestor candidaţi au fost retailul, call-center/BPO, servicii, IT/telecom şi turism/horeca.

Acestea sunt, în mod tradiţional, domeniile spre care se îndreaptă cu cea mai mare uşurinţă tinerii pentru că permit o specializare rapidă la locul de muncă, iar unele sectoare, cum ar fi turismul, HoReCa sau call-center-ele vin şi cu proiecte sezoniere, căutate în special de cei care vor să se angajeze doar pe perioada verii.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri