Romanian Software, unul dintre liderii pieței de software în domeniul resurselor umane, anunță rezultatele studiului „New HR: cum digitalizează companiile din România procesele de HR?”.

Studiul are la bază răspunsurile reprezentanților HR din 300 de companii românești, companii de toate dimensiunile, atât din București, cât și din celelalte orașe ale țării. Studiul și-a propus să identifice direcția în care se îndreaptă digitalizarea proceselor HR în 2022. În acest scop, au fost analizate mai multe teme de interes: nivelul de adopție al tehnologiilor HR, beneficiile aduse, provocările întâmpinate sau motivele pentru care companiile adopta soluții digitale pentru HR.

La finalul stării de alertă în care am trăit timp de doi ani, am vrut să vedem dacă percepția asupra digitalizarii s-a schimbat în rândul companiilor românești. În calitate de furnizori de top a soluțiilor pentru digitalizarea proceselor de resurse umane, ne bucurăm să contribuim la modernizarea modului în care lucrează angajații. Ne dorim ca prin realizarea acestui studiu să ajutăm la conștientizarea faptului că digitalizarea este o oportunitate și poate ajuta orice afacere, indiferent de dimensiune.

Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software

30% dintre companii au adoptat noi soluții de HR în ultimii 2 ani pentru a susține muncă hibridă și de la distanță

Pandemia a dus la crearea unor noi modele de muncă, iar tehnologiile au avut un impact semnificativ asupra modului în care oamenii comunică, lucrează și colaborează. În acest context, o treime din companii au adoptat soluții digitale de HR pentru a susține munca hibridă și de la distanță. Dintre companiile chestionate, 66% susțin că vor lucra în sistem hibrid și doar 7,8% vor avea un model de lucru 100% remote pe parcursul anului 2022.

Productivitatea ridicată și simplificarea proceselor sunt în topul beneficiilor obținute de companiile care adoptă soluții digitale de HR

Pentru 76,2% dintre specialiștii HR, productivitatea îmbunătățită este principalul beneficiu pe care-l oferă softurile dedicate proceselor de resurse umane, fiind urmată de simplificarea proceselor (70,2%), diminuarea erorilor umane și asigurarea securității datelor (48,9%).

Noile modele de muncă au făcut că tehnologiile de tip self-service să devină mult mai solicitate în departamentele de HR

Noua dinamică a pieței muncii a dus la popularizarea softurilor de tip self-service prin care angajații își iau zile de concediu, își fac pontajul sau își actualizează documentele singuri. Peste 65% dintre companiile din România oferă softuri de self-service angajaților.

Administrarea personalului și managementul documentelor sunt cele mai căutate soluții de HR în 2022

În rândul specialiștilor HR, managementul documentelor (53,1%) și administrarea personalului (42,2%) sunt aplicații căutate și indispensabile în prezent. Însă, dezvoltarea aplicațiilor specializate pe extragerea de date valoroase a făcut din softurile de tip Analytics să ajungă în top 3 soluții dorite de 43% dintre respondenți în 2022.

Peste 40% dintre companii planifică să adopte și alte soluții HR în 2022

Ca răspuns pentru noile nevoi apărute în departamentele de resurse umane, 42,2% dintre specialiștii HR își propun ca în 2022 să își extindă pachetul de soluții software pe care îl folosesc în companie. Motivul pentru care companiile doresc să investească este, în proporție de aproape 60%, nevoia unor funcționalități extinse care să răspundă noilor nevoi apărute.

Acestea sunt doar o parte dintre rezultatele studiului „New HR: cum digitalizează companiile din România procesele de HR?”. Pentru rezultatele complete, accesați acest link.

Sursa foto: Romanian Software

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri