Aducerea personalului din afară țării, dar și angajarea românilor trecuți de vârsta de 45 de ani ar trebui să fie două dintre principalele soluții pentru lipsa de personal pe care companiile românești o au în afară țării, consideră specialiștii prezenți la evenimentului HR 2.0, organizat de wall-street.ro.

“Există o serie de soluții pentru deficitul de personal. Trebuie să încurajăm angajarea persoanelor de 45+ ani. Eu le spun colegilor că dacă ar trebui să îmi caut din nou job mâine, nu m-ar angaja nimeni. Candidații 45+ adesea aplică la joburi și nu sunt chemați la interviu”, a declarat Cristina Savuica (foto), Chief Happiness Officer Lugera.

Sectorul IT este însă unul unde candidații rareori sunt “triați” în funcție de vârstă.

“În IT deficitul este poate chiar mai mare decât în alte domenii, însă programarea angajeaza 45+. La noi, deficitul se resimte în special pe profilele de nișă sau acolo unde angajații au nevoie de ‘soft skills’”, menționează Mihaela Vasile - HR BP- Professional Services Division Cegeka.

“Noi aducem ‘culoare’ în departamentele de resurse umane, acolo unde simțim deficitul. Nu inventăm roata, doar o automatizăm. Simțim lipsa de personal calificat și mai puțin calificat. Soluția este să aducem și personal din afara țării”, menționează Aurelian Chitez – Sales Manager Romanian Software.

Evenimentul HR 2.0 Inovație în Recrutare și Retenție are ca obiective generale aflarea zonelor în care organizațiile întâmpină cele mai mari dificultăți și provocări în piața muncii, găsirea de soluții și identificarea de exemple de bune practici. Conferința HR 2.0 este susținută de Lugera, Cegeka, Vastint, Signal Iduna, Romanian Sofware, Global Mobility și Nespresso Professional.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri