Aducerea personalului din afară țării, dar și angajarea românilor trecuți de vârsta de 45 de ani ar trebui să fie două dintre principalele soluții pentru lipsa de personal pe care companiile românești o au în afară țării, consideră specialiștii prezenți la evenimentului HR 2.0, organizat de wall-street.ro.

“Există o serie de soluții pentru deficitul de personal. Trebuie să încurajăm angajarea persoanelor de 45+ ani. Eu le spun colegilor că dacă ar trebui să îmi caut din nou job mâine, nu m-ar angaja nimeni. Candidații 45+ adesea aplică la joburi și nu sunt chemați la interviu”, a declarat Cristina Savuica (foto), Chief Happiness Officer Lugera.

Sectorul IT este însă unul unde candidații rareori sunt “triați” în funcție de vârstă.

“În IT deficitul este poate chiar mai mare decât în alte domenii, însă programarea angajeaza 45+. La noi, deficitul se resimte în special pe profilele de nișă sau acolo unde angajații au nevoie de ‘soft skills’”, menționează Mihaela Vasile - HR BP- Professional Services Division Cegeka.

“Noi aducem ‘culoare’ în departamentele de resurse umane, acolo unde simțim deficitul. Nu inventăm roata, doar o automatizăm. Simțim lipsa de personal calificat și mai puțin calificat. Soluția este să aducem și personal din afara țării”, menționează Aurelian Chitez – Sales Manager Romanian Software.

Citeste si:
Top 10 declarații ale liderilor în angajări din Romania la HR 2.0
Top 10 declarații ale...

Evenimentul HR 2.0 Inovație în Recrutare și Retenție are ca obiective generale aflarea zonelor în care organizațiile întâmpină cele mai mari dificultăți și provocări în piața muncii, găsirea de soluții și identificarea de exemple de bune practici. Conferința HR 2.0 este susținută de Lugera, Cegeka, Vastint, Signal Iduna, Romanian Sofware, Global Mobility și Nespresso Professional.

Foto: Ovidiu Udrescu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Romania, deficit de un milion de specialisti in piata muncii
Setari Cookie-uri