La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti erau înregistrați 13270 șomeri (din care 6926 femei), rata șomajului fiind de 1.08%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1.09%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0.92%.
Din totalul de 13270 persoane înregistrate în evidențele AMOFM Bucureşti, 1206 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 12064 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 0 șomeri provin din mediul rural și 13270 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (37.20%), urmat de cei cu studii superioare (24.55%), iar 17.76% au studii gimnaziale. Șomerii care au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii reprezintă 16.50% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 3.31%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 0.68%.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1865 persoane foarte greu ocupabile, 4345 greu ocupabile, 3894 mediu ocupabile, iar 3166 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AMOFM.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri