Forța de muncă actuală este una care îmbrățișează mediul digital, iar răspândirea muncii hibride apare ca un nou factor crucial ce determină succesul unei companii. Mai mult de 92% dintre lucrătorii de la birou își doresc un loc de muncă hibrid, preferat formelor tradiționale de lucru care nu oferă flexibilitate din acest punct de vedere. Angajații și-au exprimat nevoia de libertate de a lucra de oriunde își doresc, fără restricții.

Pentru cei care conduc departamentele IT, acest lucru se traduce prin decizii importante de investiții în infrastructura IT, pentru a echilibra satisfacția angajaților cu nevoile și obiectivele companiei.

Principalul obiectiv pentru companii în prezent este să sprijine o forță de muncă digitală de oriunde și în orice moment. Liderii vor putea să-și propulseze companiile, pentru o creștere sănătoasă prin clădirea unei fundații în Cloud capabile să funcționeze în mod pur digital și prin eficientizarea soluțiilor tehnologice, alături de obligativitatea securizării dispozitivelor.

Construiește o fundație Cloud flexibilă și puternică

Pe măsură ce companiile încep să răspundă la noua dinamică socială din mediul de afaceri, planurile de transformare digitală au fost devansate până în 2022. În fruntea acestor tendințe se găsesc tehnologiile tip Cloud care devin rapid fundamentul unor procese de lucru versatile, capabile să integreze o forță de muncă modernă distribuită.

Conform estimărilor, piața serviciilor Cloud a depășit ca valoare piața serviciilor non-Cloud în 2020, și se așteaptă ca această diferență să crească și mai mult pe viitor, fiind prevăzută o dublare a acestui segment până în 2025. La baza acestei creșteri găsim dorința organizațiilor de a fi mai flexibile și a răspunde rapid la condițiile de piață în continuă evoluție, precum și din dorința de a adopta noile tehnologii, precum automatizarea și integrarea inteligenței artificiale, avantaje competitive importante în prezent.

Din aceste motive, Chromebook se distinge ca laptopul preferat de organizații, cu o creștere a vânzărilor de 13,5% în 2021 față de 2020. ASUS Chrome Enterprise Devices rulează pe sistemul de operare Google Chrome OS, în loc de Windows OS sau Apple MacOS. Din acest motiv, toate datele sunt stocate direct în Cloud, beneficiile fiind asigurarea capabilităților de nivel Enterprise, securitate strictă, împreună cu economii semnificative de costuri și multe beneficii atractive pentru utilizatorul acestor soluții.

Pe lângă mobilizarea angajaților în direcția instrumentelor din Cloud, organizațiile ar trebui să asigure și transformarea angajaților în lucrători obișnuiți cu modalitățile de lucru în Cloud. Afacerile de succes ale viitorului sunt acele companii care nu numai că adoptă cu brațele deschise infrastructura Cloud, dar își și instruiesc corespunzător forța de muncă pentru a absorbi toate avantajele și beneficiile generate de această mutare.

Ușurează procesele și prin adoptarea de soluții tehnologice eficiente

În condițiile în care munca hibridă devine noua normalitate, organizațiile încep să se lovească de problema răspândirii angajaților pe un areal greu de controlat. Departamentele IT necesită acum instrumente foarte simple, dar, totodată, eficiente, pentru a putea monitoriza și controla numărul în creștere de dispozitive de la o consolă de administrare centrală, fără a spori volumul de muncă sau complexitatea acestui proces.

ASUS Control Center funcționează ca un terminal central ce permite monitorizarea și controlul echipamentelor hardware și dispozitivelor din interiorul unei organizații, notificând automat departamentul IT cu privire la nevoile de calcul și problemele de securitate, menținând în același timp costurile la un nivel competitiv.

În ajutor vine și Windows Autopilot, un instrument centralizat de gestionare a terminalelor care îmbunătățește procesele integrate. Toate dispozitivele ASUS sunt compatibile cu acest instrument avansat de gestiune care permite administratorilor IT să configureze în mod automat noile dispozitive pentru o integrare simplificată în ecosistemul IT existent. Cu Windows Autopilot, dispozitivele pot fi gata de lucru pentru noi utilizatori, configurațiile sistemelor pot fi ajustate automat, iar aplicațiile pot fi instalate automat fără a necesita nicio acțiune din partea utilizatorilor echipamentelor – beneficiu cunoscut și sub denumirea de zero-touch. Trecerea la dispozitivele zero-touch are ca efect eficientizarea procesele de gestiune și facilitează automat munca hibridă prin procesul rapid de instalare și configurare de la distanță a unui nou dispozitiv.

Scăderea timpilor de așteptare generați de procesele de reparații tehnice este posibilă, de asemenea, prin intermediul serviciilor de tip Oriunde și Oricând, precum ASUS Service. O forță de lucru repartizată la nivel global trebuie să poată beneficia de servicii de reparare a dispozitivele cu cât mai puține bătăi de cap posibil și în cel mai scurt interval de intervenție. ASUS Service te asigură că angajații tăi se pot întoarce la lucru cu întârzieri minime grație celor 1.300 de locații de reparații și 20.000 de puncte de livrare în întreaga lume.

Orientează-te către dispozitive sigure și puternice

Pe lângă ajustarea proceselor de management, departamentele IT trebuie să aibă în vedere și alegerea dispozitivelor în sine. Până în 2024, cei care muncesc de la distanță se estimează că vor folosi cel puțin patru tipuri de dispozitive diferite pentru a lucra, față de trei dispozitive, cât foloseau în medie în 2019. Ținând cont de numărul ridicat de dispozitive gestionate la nivel de organizație, experiența de utilizare și securitatea informațiilor capătă o importanță deosebită. O soluție la îndemână este investiția în dispozitive care permit folosirea în moduri flexibile, scăzând, astfel, necesarul de dispozitive care trebuie gestionate la nivel de companie.

Pentru a veni în completarea capabilitățile dispozitivelor din inventar, întreprinderile se pot orienta spre următorul val de tehnologii din care trebuie menționate rețele 5G private. În acest sens, 77% dintre companii sunt dornice să utilizeze rețelele de comunicație private pentru a implementa tehnologiile 5G și IoT, menținând în acest fel un controlul mai bun al rețelei (68%) și o fiabilitate sporită a rețelei (64%).

ASUS ExpertBook B7 Flip este un model de laptop premium care poate fi comandat cu un modul compatibil 5G, fiind pregătit pentru a se conecta la viitoarele rețele private 5G. Acest model permite o conectare de date foarte rapidă, accesarea unei rețele private securizată pentru protejarea împotriva amenințărilor cibernetice, oferind un semnal puternic pentru o conectivitate fără fluctuații, la care se adaugă și confortul de a accesa servicii celulare 5G din orice locație geografică.

Folosind dispozitive compatibile cu rețelele 5G private, organizațiile îți pot optimiza simultan viteza, securitatea și lățimea de bandă pe care o au la dispoziție, punând la dispoziție angajaților noi tehnologii, din care enumerăm inteligența artificială, realitatea virtuală și augmentată și analiza avansată a seturilor de date.

Planificare precisă a bugetului

Impactul real al pandemiei de Covid-19 se va observa mulți ani de acum încolo. Cu toate că nu cunoaștem absolut toate implicațiile acesteia asupra companiilor, previziunile legate de cheltuielile IT indică drept direcție obligatorie investițiile în adaptarea companiilor la contextul muncii hibride. Organizațiile care doresc să crească și să prospere trebuie să facă trecerea completă la mediul de lucru digital.

Sursa foto: ASUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri