Peste 2.600 de joburi în transport și distribuție au fost postate de angajatori de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar și care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie.

Cele mai multe dintre aceste joburi se adresează candidaților entry level și fără experiență, urmați de cei mid level (care au între doi și cinci ani de experiență în domeniu). Mult mai puțin sunt căutați, la acest început de an, seniorii și managerii.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

„Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuație mare de personal pe aceste segmente – entry și mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât și de aici a venit nevoia unor extinderi firești ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidați din transport și distribuție, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în transport și distribuție este de 3.500 de lei pe lună. Un promoter câștigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei.

Șoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau în afara țării.

În ceea ce-i privește pe șoferi, plaja salarială este foarte largă și depinde de program, de timpul de autovehicul condus și, desigur, de distanțele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui șofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui șofer de tir pe curse internaționale poate depăși 13.000 – 14.000 de lei.

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România

Deși media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei și mai mult de jumătate dintre pozițiile deschise vizează candidați entry level, pentru joburile de specialiști sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depășească media generală pieței pentru poziții similare.

Astfel, au fost introduse și salarii de 20.000 de lei pentru funcția de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate 61.000 de aplicări pentru locurile de muncă din transport & distribuție. 90% dintre aplicări sunt pentru joburile din țară și 5,3% pentru cele din străinătate. Pentru locurile de muncă entry level, diferența de salarizare dintre România și țări din vestul Europei poate fi și de 1 la 5. 4,7% din aplicări sunt pentru joburile remote.

Cele mai mici salarii medii nete introduse până în acest moment de către angajații din transport și distribuție sunt pentru:

  • Operator calculator - 2.300 de lei
  • Curier – 2.500 de lei
  • Gestionar depozit - 2.700 de lei
  • Tehnician - 2.700 de lei
  • Contabil junior - 2.800 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete din transport & distribuție sunt:

  • Galați: 1.800 de lei
  • Vaslui: 2.300 de lei
  • Buzău: 2.500 de lei
  • Brăila: 2.500 de lei
  • Zalău: 2.700 de lei

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din transport & distribuție sunt:

  • București : 4.000 de lei
  • Cluj - Napoca: 3.800 de lei
  • Timișoara: 3.500 de lei
  • Sibiu: 3.300 de lei
  • Arad: 3.000 de lei

Pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

  • Director economic: salariul mediu net la nivel național – 6.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei
  • Project manager: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 16.000 lei
  • Director transporturi: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 15.000 de lei
  • Dispecer transport: salariul mediu net la nivel național - 4.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 13.000 lei
  • Specialist recrutare: salariul mediu net la nivel național – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri