O afacere poate trece de la nivelul „bun” la „excelent” doar atunci când liderii și managerii săi au, pe lângă abilitățile și competențele standard, instrumentele și know-how-ul necesar pentru a elimina barierele de performanță. Succesul liderilor cu rezultate remarcabile se bazează, spune Steven R. Shallenberger în cartea sa inspirațională, „Becoming your Best”, pe un set de trăsături și factori critici care transcend cultura si timpul.

Care sunt aceste direcții și cum contribuie la dezvoltarea afacerii tale? Vei afla din rândurile următoare cum îți poți dezvolta abilitățile de leadership și management pentru a-ți ajuta afacerea să atingă nivelul de excelență.

Caracter

Primul principiu al liderilor de succes este caracterul, care se bazează pe trei repere: să fii puternic în momentul alegerii, să te ridici și să vorbești când vezi ceva greșit, și să-ți protejezi integritatea. Un lider cu caracter puternic poate inspira încredere în organizație și poate fi gata să facă față oricărei provocări pe baza unei fundații solide.

Viziune

Un lider cu o viziune clară poate stabili obiective clare și măsurabile pentru a o atinge. În absența uneia, este mai puțin probabil ca obiectivele businessului tău să se concentreze pe un rezultat specific dorit.

Planificare

Viziunea devine realitate doar după ce concepi un plan pentru a o atinge. Stabilește obiective anuale, urmărește executarea etapelor și planifică pentru neașteptat. Astfel, vei utiliza eficient resursele, vei îmbunătăți performanța organizațională și vei minimiza impactul evenimentelor neașteptate.

Prioritizarea timpului

Planifică-ți săptămâna în avans, pune-ți prioritățile în ordine și protejează-ți timpul personal. Afacerea ta va beneficia de pe urma unor decizii la care ai avut timp să reflectezi îndeajuns și va crește continuu și sustenabil datorită atingerii obiectivelor importante. La aceste beneficii vei adăuga și reducerea stresului, ceea ce poate îmbunătăți performanța ta și a întregii echipe.

Regula de aur

Tratează-i pe cei din jur așa cum ți-ai dori tu să fii tratat. Aceasta este Regula de aur, o abordare etică importantă în lumea afacerilor. Poate contribui la dezvoltarea unei culturi organizaționale sănătoase și la creșterea performanței și succesului afacerii pe termen lung.

Încredere

Construiește încredere prin acțiuni constante, intenționate și bine gândite, iar afacerea ta poate experimenta succes pe termen lung prin crearea și menținerea unor relații bune cu clienții, angajații și partenerii de afaceri.

Comunicare eficientă

Liderii eficienți sunt buni comunicatori, ascultă cu atenție și nu reacționează emoțional. Comunicarea eficientă a liderilor și managerilor contribuie la creșterea productivității, îmbunătățirea relațiilor cu clienții, creșterea moralei angajaților și ameliorarea procesului de luare a deciziilor.

Creativitate

Progresul oricărei afaceri începe cu și depinde de imaginația liderilor și managerilor. Un lider creativ are abilitatea de a gândi în mod diferit, de a vedea problemele și oportunitățile dintr-un unghi nou și de a veni cu soluții inovatoare. Astfel, afacerea se va diferenția de concurență, va putea atrage mai mulți clienți și va căpăta reziliență într-o lume în continuă schimbare.

Responsabilitate

Concentrează-te doar pe lucrurile pe care le poți controla, elimină procrastinarea și ține-te de cuvânt. Vei ajuta la consolidarea reputației și consolidării afacerii tale.

Cunoștințe

Investește în dezvoltarea ta, fii deschis la feedback și străduiește-te să înțelegi cauzele și efectele reale ale evenimentelor. Ca lider bine informat vei putea lua decizii bine fundamentate și vei avea o înțelegere profundă a concurenței, pieței și industriei în care activezi.

Echilibru

Încearcă să găsești pace și echilibru atât în viața personală, cât și în rolul de lider. Vei fi mai încrezător în propriile puteri, iar afacerea ta va beneficia de pe urma atitudinii tale pozitive și entuziaste.

Perseverență

Nu renunța niciodată la scopul tău. Acceptă eșecurile ca parte a drumului către succes, învață din ele și continuă. Rămâi perseverent și în condiții adverse, iar afacerea ta va avea mai multe șanse de a supraviețui și de a prospera.

Dacă îți dorești să fii un lider de succes și să ai o afacere remarcabilă, trebuie să integrezi aceste principii în viața ta. Un curs de leadership și management poate fi exact instrumentul de care ai nevoie pentru a învăța cum să aplici aceste direcții pentru ca afacerea ta să prospere într-un mediu competitiv. Vei înțelege cum să gestionezi cu succes schimbările și să-ți adaptezi afacerea la cerințele și tendințele pieței, devenind un lider performant, care inspiră și conduce prin propriul exemplu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri