Middle managerii detin in prezent o pondere tot mai importanta in cadrul majoritatii companiilor de pe piata locala. Ca parte a unei matrici de conducere, puterea lor consta mai ales in abilitatea de a lucra cu toate nivelele ierarhice, astfel incat se afla mereu in centrul actiunii.
Pornind de la aceste premise Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana ASEBUSS, in parteneriat cu Kennesaw State University (KSU) a lansat programul Executive MBA (EMBA), primul de pe piata locala a invatamantului postuniversitar.

EMBA se adreseaza mai ales managerilor ce au o experienta de minim trei ani intr-o asemenea pozitie si isi doresc sa avanseze pe o functie de top management.

Programul international EMBA ASEBUSS/ KSU se deruleaza pe parcursul unui an de studii si are ca obiectiv central formarea unor manageri capabili sa actioneze global, prin dobandirea de cunostinte si practici de afaceri in economii alternative. Astfel, participantii la proiect au posibilitatea sa isi dezvolte capacitatile de analiza si decizie intr-un mediu international, sa experimenteze lucrul in echipa atat in mod direct cat si virtual, dar si sa isi creeze retele proprii de parteneri de afaceri la nivel global.

EMBA ofera in acest fel studentilor sai noi oportunitati dar si noi provocari. Pornind de la cerintele companiilor de a avea angajati care sa fie capabili sa puna in aplicare cunostintele teoretice, ce implica strategii inovatoare de business dar si solutii creative, sa aiba o educatie globala atat ca si continut cat si ca abordare, EMBA-ASEBUSS a reusit intr-un timp scurt sa se adaptaze la cerintele pietei.

Cum se desfasoara un EMBA

Programul include trei etape majore: o vizita extinsa a studentilor americani in Romania dedicata mai ales team-building-ului, imbunatatirii abilitatilor de prezentare si leadership. Aceasta prima etapa are ca scop si formarea viitoarelor echipe (mixte romano-americane), care vor incepe sa lucreze la Proiectul International. O a doua etapa o reprezinta colaborarea virtuala, prin intermediul videoconferintelor si a platformei special create Microsoft SharePoint. Cea de a treia etapa reprezinta si finalizarea programului. Studentii romani impreuna cu cei americani isi vor prezenta proiectele finale la universitatea din Atlanta in decursul unei saptamani.

Lucrul in echipa este o componenta esentiala a cursului, studentii nu concureaza individual ci colaboreaza, astfel incat concurenta este intre echipe. O caracteristica importanta ce diferentiaza EMBA ASEBUSS/KSU de celelalte programe asemanatoare, o reprezinta saptamanile rezidentiale ce se desfasoara in afara Bucurestiului, intr-un centru de training special amenajat.

Cursurile desfasurate sunt interactive si au la baza punerea in aplicare a cazurilor discutate. Echipele reusesc in acest mod sa colaboreze, sa ajunga la solutii, sa isi imbunatateasca modul de gandire economica dar sa si obtina informatii actualizate despre ultimele tendinte in domeniul managementului.

Care sunt costurile unui EMBA


Taxa anuala pentru un EMBA este de 9.000 de euro. In general, companiile romanesti suporta 70% din costuri in timp ce restul de 30% revin angajatului. In Statele Unite in schimb, doua treimi din costuri sunt suportate de angajat si doar o treime de angajator. Aceasta tendinta incepe sa se observe si pe piata locala, managerii romani dorindu-si sa devina mult mai independeti. In plus, daca la inceput numarul femeilor participante detinea o pondere de 25%, in prezent procentul acestora a ajuns la 45%. O alta tendita observata pe piata locala a fost cresterea numarului de companii farmaceutice, a companiilor din domeniul IT si telecomunicatii (de la 8 la 15 procente) dar si a antreprenorilor (de la 5 la 15%).

Ce beneficii iti aduce un EMBA

Unul din principalele beneficii obtinute de un manager care a urmat cursurile unui Executive MBA este acela ca poate deveni la randul sau intreprinzator, in afara companiei, incepand o afacere pe cont propriu si in acest sens contactele facute de-a lungul programului sunt extrem de importante. De asemenea el poate fi intraprenor si identifica noi directii in cadrul companiei in care activeaza, reusind sa creeze noi departamente. Totodata, datorita cunostintelor dobandite, orice absolvent se poate muta cu usurinta dintr-un domeniu intr-altul.

Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana ASEBUSS a fost infiintata in 1993 si este in prezent membru in cadrul celor mai importante asociatii internationale ale scolilor de afaceri care organizeaza programe de Executive MBA: Executive MBA Council (Asociatia Internationala pentru Educatie in Management, SUA), CEEMAN (Asociatia pentru dezvoltarea Managementului din Europa Centrala si de Est) si Camera de Comert Romano-Americana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri