24 Martie 2009

George Butunoiu: Manageri de criza nu exista



In ultima vreme, din ce in ce mai multi dintre cei care trec pe la mine imi sugereaza ca si-ar dori un job de manager de criza sau unul de interim management. Se zvoneste prin oras (si prin presa) cum ca acestia ar primi semnificativ mai multi bani decat cei “normali”. Deoarece acum toata lumea vorbeste despre asta, cred ca nu ar strica niste clarificari.
In primul rand, unii considera ca managerii interimari si cei de criza sunt doua lucruri distincte: interimarii sunt adusi in firma, pentru o perioada limitata, cand compania ramane fara manager pe neasteptate si e prinsa, oarecum, “pe picior gresit”, adica nepregatita. Situatia nu e legata, neaparat, de vreo criza sau de vreo situatie periculoasa in care a ajuns firma, ci, pur si simplu, nu mai are un conducator. Interimarul asigura conducerea competenta a firmei pana la gasirea si numirea unui nou manager, definitiv.

Cititi in Comentariile Wall-Street varianta integrala a comentariului scris de George Butunoiu, unul dintre cei mai influenti head-hunteri din Romania.



Citeste si