4% din britanici pun bani deoparte pentru educatia copiilor

Doar 4% din britanici fac economii pentru a finanta educatia copiilor, in vreme ce 23% pun bani deoparte pentru concediu, arata un studiu realizat de Birmingham Mildshires, o divizie a Bank of Scotland, scrie The Guardian.

Totodata, 36% din cei chestionati au spus ca, in ultimele trei luni, si-au “invadat” economiile, peste o cincime din ei mentionand ca au cheltuit bani pentru un concediu sau pentru o vacanta de weekend.

In medie, britanicii au retras din banca 2.130 de lire sterline in ultimele trei luni, cumparativ cu cele 1.870 de lire sterline pe care le-au scos in vara.

Totusi, analiza e evidentiat ca rezevele financiare ale britanicilor au crescut de 848 de lire steriline, fata de cele 764 de lire sterline, pe care le puneau deoparate in urma cu un trimestru.

“Multi britanici si-au cheltuit economiile pentru ca au preferat sa mearga in locuri insorite”, a declarat un purtator de cuvant de la Birmingham Midshires, care a adaugat ca este incurajator ca, in intervalul iulie – septembrie, oamenii au economisit mai mult decat in perioada aprilie-iunie.

Intrebati despre motivele care ii determina sa economiseasca, 4% din cei chestionati au spus ca o fac pentru a finanta educatia copiilor, in vreme ce 23% au precizat ca isi doresc sa mearga in vacanta.

De asemenea, 10% isi doresc o masina noua, iar 3% vor sa-si cumpere un televizor nou.

Un studiu realizat recent de banca HSBC arata ca 30% din britanici au economicii mai mici de 249 de lire sterline, in vreme ce 19% din cei 2.100 de subiecti intervievati au precizat ca nu au facut economii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri