Criptomonede în valoare de circa 180 de milioane de lire sterline au fost confiscate de către Poliția Metropolitană din Londra, într-un dosar care viza infracțiuni de spălare a banilor la nivel internațional.

Valoarea criptomonedelor confiscate doboară recordul anterior de valute digitale preluate de către autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, respectiv 114 milioane de lire sterline, conform BBC.com.

O femeie în vârstă de 39 de ani a fost arestată la finalul lunii iunie, existând suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunii de spălare de bani din acest dosar, însă a fost eliberată ulterior pe cauțiune.

Confiscarea criptomonedelor a fost realizată după ce Poliția Metropolitană a primit mai multe informații despre transferul activelor digitale. Autoritățile continuă cercetările în acest caz.

O altă lovitură pentru industria criptomonedelor a avut loc recent în Ucraina, unde autoritățile au închis o operațiune imensă de minare a criptomonedelor în orașul Vinnytsia, organizatorii fiind acuzați că furau electricitate din rețea. Polițiștii au confiscat 5.000 de calculatoare și 3.800 de console Playstation, folosite în operațiunea ilegală de minare a criptomonedelor prin intermediul căreia era furată electricitate în valoare de 259.300 de dolari lunar, conform autorităților ucrainene. Mai multe detalii și imagini AICI.

Sursa foto: John Gomez / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri