Moneda digitala Ripple (XRP) a crescut cu peste 70% in ultimele 24 de ore, trecand pe pozitia a doua in topul criptomonedelor, cu o valoare a pietei de peste 100 de miliarde de dolari.

Criptomoneda Ripple (XRP) s-a bucurat de o crestere semnificativa in decembrie, valoarea ei actuala fiind cu peste 700% mai mare decat la inceputul lunii. La momentul redactarii acestei stiri, o unitate valoreaza 2,69$, conform coinmarketcap.com.

Infrastructura tehnologiei Blockchain din spatele monedei Ripple, denumita RippleNET, a fost creata in 2012, fiind adoptata pana in prezent de peste 100 de institutii financiare, printre care si o serie de jucatori importanti precum UBS, UniCredit sau Santander, care aleg sa transfere bani sau alte active prin intermediul acestui sistem de plati descentralizat.

Tranzactiile realizate prin intermediul retelei RippleNET sunt procesate in 4 secunde, mult mai rapid decat in cazul monedei Ethereum, unde procesarea dureaza doua minute, sau decat in cazul monedei Bitcoin, unde procesarea dureaza cel putin o ora, conform datelor prezentate de androidauthority.com

Citeste si:
Criptomonede in valoare de 4,2 mld. de dolari furate in 2019
Furturi in valoare de 4,26...
Sursa foto: By ImageFlow / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri