MoneyGram International va folosi, intr-un program pilot, moneda digitala XRP in incercarea de a reduce costurile si timpul de realizare a transferurilor. Un reprezentant al companiei din Dallas a precizat ca utilizarea protocolului dezvoltat de catre Ripple va fi utilizat, deocamdata, doar la nivel intern, conform wsj.com.

Software-ul creat de catre startup-ul Ripple este folosit de peste 100 de banci, printre care se remarca nume mari precum UBS sau Banco Santander. CEO-ul companiei a precizat intr-un tweet postat luna aceasta ca trei dintre cele mai mari cinci companii de transfer de bani vor incepe sa foloseasca XRP in acest an.

Tehnologia Blockchain din spatele monedei Ripple are o capacitate de 100 de miliarde de monede (XRP), diferenta fata de criptomonedele Bitcoin fiind reprezentata de faptul ca acestea sunt “pre-minate”, compania care a elaborat tehnologia eliberandu-le pe piata in functie de dorinta acesteia.

In momentul redactarii acestei stiri, se afla peste 38, 739 miliarde de monede(XRP) a caror valoare totala este de peste 86.547 miliarde de dolari. Compania, care detine 61% din criptomonede, poate pune in circulatie pana la 1 miliard de noi unitati lunar. Valoarea actuala a unei unitati este de 2,23$ si a inregistrat o crestere de peste 14,96%.

Investitii in criptomonede:...
Citeste si: Mai investiti in criptomonede? Iata care au fost cele mai mari scaderi

Sursa foto: Cineberg_Shutterstock