Ripple (XRP) a depasit astazi, 03 ianuarie, pragul de trei dolari, inregistrand un nou record la doar cateva zile dupa ce aceasta a urcat pe pozitia a doua in topul criptomonedelor, realizat in functie de valoarea pietei.

In momentul redactarii acestei stiri, o moneda Ripple(XRP) valoreaza 3.08$, conform CoinMarketCap, inregistrand astfel o crestere de peste 1.000% in ultima luna.

Acest procent semnificativ si zvonurile cu privire la acceptarea criptomonedei pe Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare din lume, duc la cresterea popularitatii monedei si automat a cererii, rezultand astfel o evolutie pozitiva a pretului. Valoarea totala a monedelor Ripple aflate in circulatie in acest moment depaseste peste 118 miliarde de dolari.

Infrastructura asemanatoare tehnologiei Blockchain din spatele monedei Ripple, denumita RippleNET, a fost creata in 2012, fiind adoptata pana in prezent de peste 100 de institutii financiare, printre care si o serie de jucatori importanti precum UBS, UniCredit sau Santander, care aleg sa transfere bani sau alte active prin intermediul acestui sistem de plati descentralizat.

Tranzactiile realizate prin intermediul retelei RippleNET sunt procesate in 4 secunde, mult mai rapid decat in cazul monedei Ethereum, unde procesarea dureaza doua minute, sau decat in cazul monedei Bitcoin, unde procesarea dureaza cel putin o ora, conform datelor prezentate de androidauthority.com

Sursa foto: By Wit Olszewski / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri