Bitcoin nu pare sa aiba puterea de a repeta performanta de anul trecut, cand cresterea sa fulminanta a uimit o planeta intreaga. Moneda digitala a inceput anul in scadere, valoarea sa fiind cu peste 6.000 de dolari mai mica fata de nivelul record atins pe 19 decembrie.

Bitcoin a inregistrat in prima zi a anului 2018, la New York, un pret pe unitate de 13.624 de dolari, cu 4,8% sub nivelul inregistrat inaintea ultimului weekend din 2017. In a doua zi a anului, criptomoneda a fluctuat pe piata asiatica, pretul cu care a fost tranzactionata fiind in scadere cu 1,9% la Hong Kong, conform Bloomberg.com.

Inceputul anului 2017 a fost mai bun pentru moneda digitala, aceasta inregistrand la 1 ianuarie o crestere de 3,6%, la 998 de dolari pe unitate, fiind doar inceputul unei curse nebune care a facut ca Bitcoin sa incheie anul cu o valoare de peste 1.300% mai mare. Nivelul record a fost atins pe 19 decembrie, cand pretul pe unitate a atins 19.511 dolari.

La momentul redactarii acestei stiri, pretul pe unitate este de 13.847 de dolari.

Inceput slab de an si pentru contractele futures

Luna decembrie a marcat intrarea monedei digitale pe Wall Street, fiind lansate primele contracte futures pentru bitcoin de catre operatorul bursier CME Group. Acest tip de contracte au avut un inceput slab de an, inregistrand in a doua zi a anului o scadere de 7%. Investitorii institutionali pariaza pe o valoare a criptomonedei de 13.355 de dolari pe unitate la data de 18 ianuarie, conform businessinsider.com

In 2018 ar putea fi randul altor monede sa domine piata, avand in vedere ca podiumul acestei industrii s-a schimbat la finalul lui 2017, criptomoneda Ripple (XRP) urcand pe pozitia a doua dupa o crestere de peste 900% in decembrie.

Sursa foto: By taa22 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri