Bitcoin nu pare sa aiba puterea de a repeta performanta de anul trecut, cand cresterea sa fulminanta a uimit o planeta intreaga. Moneda digitala a inceput anul in scadere, valoarea sa fiind cu peste 6.000 de dolari mai mica fata de nivelul record atins pe 19 decembrie.

Bitcoin a inregistrat in prima zi a anului 2018, la New York, un pret pe unitate de 13.624 de dolari, cu 4,8% sub nivelul inregistrat inaintea ultimului weekend din 2017. In a doua zi a anului, criptomoneda a fluctuat pe piata asiatica, pretul cu care a fost tranzactionata fiind in scadere cu 1,9% la Hong Kong, conform Bloomberg.com.

Inceputul anului 2017 a fost mai bun pentru moneda digitala, aceasta inregistrand la 1 ianuarie o crestere de 3,6%, la 998 de dolari pe unitate, fiind doar inceputul unei curse nebune care a facut ca Bitcoin sa incheie anul cu o valoare de peste 1.300% mai mare. Nivelul record a fost atins pe 19 decembrie, cand pretul pe unitate a atins 19.511 dolari.

La momentul redactarii acestei stiri, pretul pe unitate este de 13.847 de dolari.

Inceput slab de an si pentru contractele futures

Luna decembrie a marcat intrarea monedei digitale pe Wall Street, fiind lansate primele contracte futures pentru bitcoin de catre operatorul bursier CME Group. Acest tip de contracte au avut un inceput slab de an, inregistrand in a doua zi a anului o scadere de 7%. Investitorii institutionali pariaza pe o valoare a criptomonedei de 13.355 de dolari pe unitate la data de 18 ianuarie, conform businessinsider.com

In 2018 ar putea fi randul altor monede sa domine piata, avand in vedere ca podiumul acestei industrii s-a schimbat la finalul lui 2017, criptomoneda Ripple (XRP) urcand pe pozitia a doua dupa o crestere de peste 900% in decembrie.

Citeste si:
Halving Bitcoin: Ce inseamnă de fapt „înjumătățirea” monedei minate
Halving Bitcoin: Ce inseamnă...

Sursa foto: By taa22 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri