Investitorii in Bitcoin se gandesc cu nostalgie la cresterile criptomonedei de anul trecut, cresteri care le-au adus castiguri astronomice unora dintre ei, transformandu-i in milionari sau chiar miliardari in dolari. Inceputul acestui an se afla in contrast cu 2017, piata monedei digitale Bitcoin pierzand peste 44 de miliarde de dolari in luna ianuarie.

Pretul pe unitate pentru un Bitcoin se situeaza la momentul redactarii acestei stiri la 9.600 de dolari, inregistrand o scadere de peste 50% fata de valoarea de 20.000 de dolari pe care era aproape sa o atinga pe la mijlocul lunii decembrie a anului 2017.

In mai putin de 10 ani, hackerii au furat Bitcoin si Ether in valoare de 1,2 miliarde de dolari in urma atacurilor cibernetice asupra industriei criptomonedelor, actiuni ce au pus presiune pe organele de reglementare care au luat deja masuri drastice pe anumite piete. De asemenea, criticile referitoare la caracterul speculativ al industriei nu au incetat sa apara. Toate aceste evenimente fac parte din factorii care au alimentat scaderea pietei de criptomonede, care se situeaza in acest moment la peste 486 miliarde de dolari.


.

screenshot: Coindesk.com

Una dintre cele mai "nefericite" categorii de investitori in Bitcoin este cea a celor care au avut neispirata alegere de a cumpara cu cardul de credit. Un studiu realizat in decembrie de catre LendEDU, pe un numar de 672 de investitori, arata ca aproximativ 18% dintre acestia au folosit aceasta metoda.

Sursa foto: By Elnur / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri