Bitcoin pare să își revină după o scădere de 10.000 de dolari: la cât a ajuns criptomoneda

Volatilitatea criptomonedelor și-a spus încă o dată cuvântul în ultimele zilei, după ce Bitcoin, cea mai populară dintre ele, a scăzut cu 11.000 de dolari per unitate după un raliu ce i-a adus un nou record.

Conform platformei coindesk.com, pe data de 8 ianuarie, un Bitcoin era cotat la 41.528 de dolari, iar trei zile mai târziu, pe data de 11 ianuarie, acesta a ajuns la un preț de 30.525 de dolari pe unitate.

La momentul publicării acestei știri, criptomoneda cu cea mai mare valoare a pieței, a recuperat 5.000 de dolari din scăderea abruptă înregistrată zilele trecute, fiind cotată la 35.920 de dolari per unitate.

Creșterea explozivă a Bitcoin din ultimele săptămâni este rezultatul intrări în această piață a investitorilor instituționali, consideră Henri Arslanian, global crypto leader în cadrul companiei de consultanță PwC.

Bitcoin, criptomoneda cu o vechime de peste un deceniu, și-a crescut popularitatea în rândul investitorilor instituționali anul trecut, voci din piață precizând că moneda digitală este văzută ca un instrument folosit drept protecție împotriva inflației, similar cu aurul.

Una dintre companiile importante care și-a făcut intrarea în lumea criptomonedelor anul trecut este PayPal Holdings, care le permite clienților să tranzacționeze Bitcoin și alte monede virtuale folosind portofelele sale. Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi de 222 miliarde de dolari.

Citeste si:
Cum vrea UE să scoată la lumină banii din piața criptomonedelor
Cum vrea UE să scoată la...

Entuziasm a stârnit în rândul fanilor Bitcoin și anunțul făcut de către compania americană de servicii financiare Square, care a declarat în luna octombrie a anului trecut că a cumpărat într-o singură zi 4.709 bitcoin pentru un preț total de aproximativ 50 de milioane de dolari.

Intrarea unor astfel de jucători pe piața de criptomonede este argumentul pe care susținătorii industriei îl folosesc pentru a nega posibilitatea repetării dezastrului din 2018, an la finalul căruia Bitcoin se tranzacționa cu 4.000 de dolari, după ce cu 12 luni înainte era aproape de pragul de 20.000 de dolari

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri