Piata criptomonedelor inregistreaza un parcurs pozitiv in ultimele 24 de ore, 98 dintre primele 100 de monede digitale inregistrand cresteri, situatie ce aduce aminte de lunile de glorie din 2017.

Bitcoin a crescut cu peste 11% in ultimele 24 de ore, depasind pragul de 7.000 de dolari pe unitate si situandu-se in momendul redactarii acestei stiri la 7.449 de dolari. De asemenea, criptomoneda bitcoin a fost urmata si de celelalte monede digitale in parcursul ei ascendent, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor.

Pret bitcoin

printscreen coindex.com.

Din criptomonedele aflate in top 100, doar Tether(-0,24%) si TenX(-6,66%) au inregistrat scaderi in ultimele 24 de ore. Cele mai mari cresteri procentuale au fost inregistrate de catre Ardor(50,94%), Stratis(21,97%) si Dogecoin(21,83%).

In urma acestor cresteri, piata criptomonedelor listate pe coinmarketcap.com are o valoare de peste 297 de miliarde de dolari, fiind formata din 1.649 de monede digitale.

Citeste si:
Peste 75 de banci testeaza solutia blockchain dezvoltata de JP Morgan
Peste 75 de banci testeaza o...

Care sunt evenimentele care ar fi influentat cresterea bitcoin si a celorlalte criptomonede

Pret bitcoin

sursa foto: Travis Wolfe / Shutterstock.com

Publicatia techcrunch.com precizeaza ca este posibil ca pretul criptomonedelor sa fi fost influentat de evenimente precum cele de mai jos:

- Coinbase, cea mai mare platforma de tranzactionare a criptomonedelor din SUA, a anuntat ca organele de reglementare din tara in care are sediul vor permite platformelor sa listeze token-uri care sunt identificate ca fiind in categoria titlurilor de valoare.
- Prestigioasa banca americana de investitii Goldman Sachs l-a numit pe David Solomon in pozitia de CEO, acesta fiind cunoscut ca un manager care nu are o atitudine critica impotriva criptomonedelor.
- BlackRock, cel mai mare administrator de active la nivel mondial, a anuntat ca va studia fenomenul criptomonedelor si tehnologia blockchain.

Citeste si:
Ce sanse sunt ca moneda virtuala Bitcoin sa ajunga fara valoare
Bitcoin atingea uriasa...

Desigur, acestea sunt doar o serie de presupuneri. In cazul in care luati in considerare sa investiti in aceasta piata, trebuie sa fiti constienti de volatilitatea extrema a preturilor care v-ar putea aduce in situatia de a pierde toti banii.

Sursa foto: By artjazz / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum vede cea mai mare banca de investitii tehnologia blockchain