Popularitatea criptomonedelor a urcat în ultimii ani, tot mai mulți oameni de afaceri investind în diverse monede digitale. Publicația Tradersofcrypto a realizat The Crypto Rich List, un top cu cei mai bogați oameni în criptomonede, scrie Entrepreneur.

Pe listă sunt prezenți antreprenori care au înființat companii de trading sau oameni care au lansat monede virtuale și sunt considerați astăzi miliardari, potrivit estimărilor din piață. Iată cine se află pe lista celor mai bogați oameni în criptomonede.

Satoshi Nakamoto

Pe nume Satoshi Nakamoto este persoana care a fondat Bitcoin, însă adevărata identitate nu este însă cunoscută. Cele mai recente estimări prevăd că Nakamoto are un milion de Bitcoin, ceea ce în banii de astăzi se traduce în aproximativ 60 de miliarde dolari.

Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried este cea mai bogată persoană care deține criptomonede datorită companiei sale de trading FTX și firmei de tranzacționare Alameda Research. Acesta a lansat FTX în 2019 și este una dintre cele mai importante burse pentru cumpărarea și vânzarea de instrumente derivate cripto. FTX a atras finanțări de 900 de milioane dolari de la fondul de investiții Coinbase Ventures și de la companie japoneză de media și telecomunicații SoftBank în iulie 2021, ajungând la o evaluare de 18 miliarde dolari. Astfel, Sam Bankman-Fried a devenit unul dintre cei mai bogați oameni în criptomonede. Averea sa este estimată la 26,5 miliarde dolari.

Brian Armstrong

Brian Armstrong este directorul executiv al Coinbase Global, una dintre cele mai mari companii americane care operează o platformă de schimb de criptomonede. Fost inginer de software la Airbnb, compania care închiriază, oriunde în lume, camere, apartamente sau case direct de la proprietar, Armstrong a cofondat Coinbase în San Francisco în 2012, alături de Fred Ehrsam, co-fondator și partener administrativ al companiei de investiții în criptomonede Paradigm. Coinbase a fost listată la bursa Nasdaq pe 14 aprilie 2021, atingând pentru scurt timp o capitalizare de piață de 100 de miliarde dolari. Armstrong deține un pachet de acțiuni de aproximativ 19% din Coinbase, iar averea sa este estimată la 14,7 miliarde de dolari.

Chris Larsen

Chris Larsen este co-fondatorul Ripple, un sistem de decontare în timp real, precum și a criptomonedei XRP,o alternativă mai rapidă, mai puțin costisitoare și mai accesibilă pentru celelalte bunuri digitale. Ripple numără American Express și Santander printre cei peste 100 de clienți ai săi. Larsen a demisionat din funcția de CEO în decembrie 2016, dar rămâne președinte executiv. Averea sa este estimată la 6 miliarde dolari.

Iosif Lubin

Joseph Lubin este unul dintre fondatorii Ethereum, o platformă și sistem de operare open-source, distribuit, pe bază de blockchain, ce oferă posibilitatea implementării contractelor smart. De asemenea, acesta a început și Consensys, un software blockchain care ajută dezvoltatorii, întreprinderile și oamenii din întreaga lume să construiască aplicații de generație următoare și să lanseze infrastructura financiară. Lubin a fost implicat în grupuri inter-industriale pentru a promova soluții legate de problemele de guvernanță din industria blockchain. În prezent, averea sa este estimată la 5 miliarde dolari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri