Bitcoin versus Ripple reprezinta o tema de discutie actuala ce naste numeroase polemici printre fanii criptomonedelor. Cu o crestere de peste 1.000% in ultima luna, moneda digitala Ripple, dezvoltata de catre un start-up cu sediul in San Francisco, capata din ce in ce mai multa popularitate.

Anul 2017 a fost pentru ambele monede digitale unul al cresterilor impresionante, evolutii ce au atras atentia institutiilor financiare traditionale care au decis sa ofere servicii pentru criptomonede. Va prezentam mai jos cum au evoluat cele doua criptomonede de-a lungul anului trecut.

1. Bitcoin versus Ripple: cu cat au crescut anul trecut

1.1 Ripple: de la 0,6 centi la 2,14 dolari in 2017

Moneda digitala Ripple(XRP) a inceput anul 2017 in jurul valorii de 0,6 centi pe unitate si s-a situat sub un dolar pana spre finalul lunii decembrie, o luna a cursei nebune pentru Ripple care a inregistrat o crestere de peste 1.000%, reusind sa termine anul la un pret de 2,14 dolari. Evolutia pozitiva a continuat si in prima luna a anului 2018, moneda depasind in momentul redactarii acestei stiri 3,50 dolari. Tot la finalul anului 2017, Ripple a ajuns pe pozitia a doua in topul criptomonedelor, realizat in functie de valoarea totala a pietei.

Bitcoin versus Ripple

printscreen: coinmarketcap.com.

Citeste si:
Ce sanse sunt ca moneda virtuala Bitcoin sa ajunga fara valoare
Bitcoin atingea uriasa...

1.2: Bitcoin: De la 963 de dolari la 14.000 de dolari la finalul anului

Incepand anul la un pret de 963 de dolari pe unitate, moneda Bitcoin a trecut printr-o cursa nebuna pe parcursul celor 12 luni, fiind aproape de a depasi pragul de 20.000 de dolari pe unitate la mijlocul lunii decembrie. Insa, in ultimele zile ale anului, aceasta a inregistrat o scadere dramatica de peste 6 mii de dolari, ajungand la un moment dat in jurul valorii de 12.000 de dolari. Pe data de 31 decembrie, pretul s-a situat la aproximativ 14.000 de dolari pe unitate.

Bitcoin versus Ripple

printscreen: coinmarketcap.com

2. Bitcoin versus Ripple: Numarul total de monede

2.1 Ripple: 100 de miliarde de monede digitale
Bitcoin versus Ripple

sursa foto: shutterstock.com

Citeste si:
Bitcoin prinde putin curaj dupa un anunt important: cat valoreaza
Bitcoin prinde curaj dupa...

Tehnologia Blockchain din spatele monedei Ripple are o capacitate de 100 de miliarde de monede (XRP), diferenta fata de criptomonedele Bitcoin fiind reprezentata de faptul ca acestea sunt “pre-minate”, compania care a elaborat tehnologia eliberandu-le pe piata in functie de dorinta acesteia.

In momentul redactarii acestei stiri, se afla in circulatie 38, 739 miliarde de monede(XRP) a caror valoare totala este de peste 140 de miliarde de dolari.
Compania, care detine 61% din criptomonede, poate pune in circulatie pana la 1 miliard de noi unitati lunar, conform cnn.com.

2.2 Bitcoin: 21 de milioane de monede digitale
Bitcoin versus Ripple

sursa foto: shutterstock.com

Tehnologia Blockchain din spatele monedei digitale Bitcoin are o capacitate de 21 de milioane de unitati. In momentul actual sunt peste 16, 781 milioane de monede in circulatie, a caror valoare totala depaseste 249 miliarde de dolari. Acestea sunt eliberate in piata in urma procesului de minare, care poate fi realizat de orice persoana de pe planeta care utilizeaza software-ul. Estimarile arata ca numarul maxim de monede va fi minat in 2140, conform www.express.co.uk.

Citeste si:
Criptomonede: cate proiecte au esuat si ce sa stii inainte sa cumperi
Criptomonede: Cate proiecte...

Sursa foto: By Wit Olszewski / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Peste 75 de banci testeaza solutia blockchain dezvoltata de JP Morgan