Multiplu campion mondial la box profesionist, Floyd Mayweather, a fost amendat cu peste 600.000 de dolari de catre SEC, autoritatea care supravegheaza piata de capital din Statele Unite ale Americii, pentru promovarea criptomonedelor

Securities and Exchange Commision(SEC) a precizat intr-un raport publicat joi ca boxerul a fost de acord sa plateasca amenda primita fara a comenta acuzatiile care i se aduc. Acesta a promovat mai multe ICO-uri (oferte initiale de critpomonede) fara a mentiona faptul ca este renumerat pentru acest demers, asa cum prevad reglementarile SUA, conform theguardian.com.

Boxerul, a carui avere este estimata la 285 de milioane de dolari, a primit 100.000 de dolari pentru promovarea criptomonedei lansate de catre compania Centra, bani pentru care a postat un mesaj pe Twitter in care ii indemna pe cei 7,85 de milioane de urmaritori ai sai sa participe la ICO.

De asemenea, SEC precizeaza ca acesta a mai promovat anunturi privind cumpararea de criptomonede si pentru alte doua companii, postand mesaje atat pe Twitter cat si pe Instagram, unde are 22,3 milioane de urmaritori. Dincolo de amenda de 614.775 de dolari pe care a boxerul a fost de acord sa o plateasca, acestuia i s-a interzis sa mai promoveze criptomonede timp de 3 ani.

Conform indexului Coindesk.com, business-urile din industria blockchain au adunat din 2014 pana in prezent un total de 22,5 miliarde de dolari prin intermediul ofertelor initiale de criptomoneda(ICO), o parte dintre aceste proiecte dovedindu-se a fi adevarate inselatorii. La momentul redactarii acestei stiri, piata criptomonedelor valoreaza peste 135 de miliarde de dolari, pe primele trei pozitii, ca valoare, aflandu-se Bitcoin, XRP(Ripple) si Ethereum.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri