30 Mai 2011

Franke a sarbatorit centenarul printr-o petrecere la Palatul Snagov

Franke Artemis, unul dintre cei mai cei mai importanti jucatori pe plan mondial din industria de electrocasnice incorporabile pentru bucatarie, a aniversat la Palatul Snagov, din apropierea Capitalei,100 de ani de existenta la nivel global.

Petrecerea elvetienilor de la Franke a gazduit 350 de invitati - angajati, parteneri de business si circa 20 de ziaristi. Printre oaspetii de seama s-au aflat Alteta sa Regala Principele Radu al Romaniei, Bruno Bigaran - Senior Vice President Innovation & Supply and Head of Business Unit South, Horia Brenciu si formatia sa, precum si trupa de teatru Passe - Partout, al lui Dan Puric.

La ora oficiala de incepere a petrecerii (20:30) doar cativa invitati paseau pe covorul rosu de la intrarea in Palat. La capatul scarilor se afla si Markus Wirth, fostul CEO al producatorului de ciment Holcim, actualmente presedinte al Consiliului de Administratie (CA) in cadrul Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

“Nu am venit sa cumpar o chiuveta, ci pentru ca am o istorie mai lunga de colaborare cu cei de Franke”, a raspuns amuzat Wirth. Cu ceva timp in urma a avut oportunitatea de a-l intalni pe Michael Pieper, proprietar si CEO al grupului Franke, cunoscut pe piata locala mai ales datorita chiuvetelor. Wirth a participat si la aniversarea de zece ani a Franke pe piata locala, din 2008.

La cativa metri distanta de Wirth, in interiorul Palatului, Ovidiu Suta - Sales Manager KS & Modern Distribution in cadrul Franke Romania, se asigura ca fiecare invitat era intampinat asa cum se cuvine.

“De organizarea petrecerii s-au ocupat firma de PR Saatchi & Saatchi si Funky Business (specializata in design si productie de evenimente - n.red.). Legat de costul organizarii evenimentului, pot sa spun doar ca a depasit 100.000 de euro”, a spus Suta.

Franke s-a nascut pe 1 aprilie 1911, in satul elvetian Rorschach.
In cei 100 de ani de existenta, in care a schimbat doar patru proprietari, grupul a ajuns la vanzari anuale de 1,9 miliarde de euro, iar produsele sale se regasesc in 100 de milioane de gospodarii, din intreaga lume.
Pana la sfarsitul anului, grupul va organiza cate o petrecere aniversara in fiecare din cele 37 de tari in care este prezent.

Sala centrala a Palatului, care a primit cei 350 de invitati, a fost organizata ca o bucatarie uriasa, in care organizatorii au pus opt corpuri de mobilier de bucatarie, o scena si cateva zeci de mese.

Intreaga istorie a grupului a inceput sa ruleze pe trei ecrane gigant, dupa o scurta introducere facuta de Horia Brenciu.

Dupa filmul de prezentare, scena a fost ocupata, rand pe rand de Frank Sinatra, Elvis Presley, Coco Chanel si Audrey Hepburn, interpretati de trupa de teatru Passe-Partout.

La finalul momentului artistic a pasit pe scena si Florin Porojan, directorul general al Franke Romania. A fost imbracat cu un costum negru, la care a asortat o camasa bleu, cravata albastra cu motive rosii si pantofi negrii.

La jumatatea alocutiunii a recunoscut ca este emotionat. Chiar si asa, a avut un discurs fluent, pe care l-a pregatit inainte de eveniment, cand a insirat cateva idei principale pe calculatorul personal de la birou.

In timpul speech-ului a folosit de nenumarate ori cuvantul “brand”, pentru a sublinia transformarea pe care a reusit-o Franke intr-o suta de ani.

A amintit ca 2011 este anul in care Romania sarbatoreste 100 de ani de relatii diplomatice cu Elvetia, iar apoi l-a introdus in scena pe Bruno Bigaran.

Angajat al Franke de 15 ani, Bigaran a facut referire la momentele dificile prin care trece economia mondiala si a tinut sa transmita multumirile lui Michael Pieper.

Alteta sa Regala Principele Radu al Romaniei a incheiat seria discursurilor.

“Va promit ca o sa fiu prezent si la aniversarea Franke de peste 100 de ani, daca imi promiteti ca si dumneavoastra veti fi alaturi de mine”
, a spus Alteta sa, dupa ce anterior a primit o donatie de 5.000 de euro, in numele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

La scurt timp timp dupa ora 22:00 a parasit Palatul, iar oaspetii au fost invitati la o cina tarzie. Asezat la o masa, alaturi de alti colegi, se afla si Calin Somcutean, directorul de retail al Ambient Sibiu, cel mai mare grup din domeniul constructiilor din zona Transilvaniei.

“Am venit la acest eveniment, alaturi de colegii mei, pentru ca Ambient este unul dintre cei mai importanti cinci distribuitori ai Franke”, a precizat Somcutean.

Dupa ce au mancat, invitatii au fost poftiti pe teresa Palatului, pentru a trimite in aer cateva sute de lampioane. Apoi, un tort cu sase etaje a fost adus in mijlocul invitatilor, iar trupa condusa de Horia Brenciu a incheiat noaptea.



Citeste si