10 Iunie 2011

Cum arata cea mai mare investitie bulgareasca greenfield in Romania (VIDEO)

Din ce in ce mai putine investitii straine in Romania reusesc sa atraga politicieni straini, ministri, secretari de stat si investitori, intr-un singur loc. Cea mai mare investitie bulgareasca de tip greenfield in Romania, fabrica Monbat Recycling, a reusit aceasta performanta. Evenimentul de inaugurare a fabricii de reciclare baterii nu a fost insa lipsit de incidente amuzante.

Fabrica Monbat Recycling, parte a grupului bulgar Prista Oil, a fost inaugurata pe 9 iunie, gazdele fiind proprietarii grupului Prista Oil, fratii Plamen si Atanas Bobokov, printre invitatii oficiali numarandu-se premierul bulgar Boyko Borisov si omologul sau roman, Emil Boc.

Evenimentul a avut loc pe soseaua de centura a Bucurestiului, unde compania Prista Oil a achizitionat in 2007 terenul pe care se inalta in prezent fabrica. Investitia necesara construirii – peste 13 milioane euro, cea mai mare investitie de tip greenfield realizata de bulgari pe teritoriul romanesc, dupa cum a tinut sa sublinieze Plamen Bobokov in discursul oficial dinaintea traditionalei taieri de panglica si a vizitei in fabrica.

Vezi galeria foto pentru mai multe poze de la eveniment si din fabrica, precum si videoclipurile Wall-Street.ro.

Prista Oil Group este un holding ce are sediul in Bulgaria si are activitati concentrate in doua zone distincte – baterii (Monbat AD, listat la Bursa de Valori din Sofia) si lubrifiant, dezvoltat de Prista Oil Holding EAD. In ultimii 14 ani, compania si-a dezvoltat relatii de afaceri cu parteneri din peste 20 de tari din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Cota de piata a companiei variaza, in functie de regiuni, de la 5% la 55%.

Cifra de afaceri a Monbat AD a fost in anul 2010 de peste 80 milioane de euro, in care mai mult de 70% au insemnat exporturi.



Citeste si