25 Februarie 2005

Agricultura romaneasca va primi circa un miliard de euro pana in 2007

In urmatorii doi ani, capacitatea de absorbtie a fondurilor europene trebuie sa creasca intrucat Romania va primi sume de circa un miliard de euro, a afirmat ieri ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Modernizarea unitatilor de prelucrare a produselor agricole prin programul SAPARD reprezinta o prioritate pentru perioada urmatoare, sustine Flutur.
El a aratat ca Agentia Nationala de Consultanta Agricola va trebui sa-i sprijine tot mai mult pe producatorii interni la elaborarea de proiecte in acest sector, in conditiile in care foarte multe unitati nu au intocmit programe de modernizare.

"S-au alocat foarte multi bani pentru proiectele de infrastructura rurala si prea putin pentru celelalte", a precizat Flutur. Ministrul Agriculturii a mai afirmat ca, pentru a incuraja interesul agricultorilor pentru programele cu finantare comunitara, ministerul intentioneaza sa identifice noi modalitati de asigurare a cofinantarii pentru Programul SAPARD.

"Trebuie sa gasim noi oportunitati de accesare atat pentru fondurile SAPARD, cat si pentru intreaga agricultura. Riscul in agricultura trebuie sa fie impartit intre producatorii agricoli, banci si societatile de asigurare", a spus Flutur.



Citeste si