27 Octombrie 2011

Seful E.ON: Investitorii nu sunt interesati de pachetele minoritare la companiile energetice de stat



Investitorii nu sunt interesati de cumpararea pachetelor minoritare la companiile energetice de stat, a declarat Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania, in cadrul seminarului ”European Energy Development”.

"Pot sa va asigur ca E.ON nu va investi in niciun pachet minoritar. Sunt aproape sigur ca nici alti investitori nu vor fi interesati de astfel de pachete", a spus CEO-ul companiei de utilitati, raspunzand la o intrebare privind eventuala achizitie a unui pachet de actiuni in cadrul Hidroelectrica.

Hajdinjak (foto) a explicat ca vanzarea pe bursa a unor astfel de pachete ar putea duce la o mai buna transparenta, dar ca banii obtinuti nu vor fi suficienti pentru investitia intr-o hidrocentrala.

Cu privire eventuala achizitie a Hidroelectrica, Hajdinjak a declarat ca, pentru moment, nu exista astfel de planuri la nivel de Guvern, dar ca E.ON analizeaza ofertele care vor aparea pe piata.

Guvernul are in plan vanzarea unor pachete de 10-15% din actiunile detinute la companiile Petrom, Hidroelectrica, Transelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz.



Citeste si