Directorul general al Nuclearelectrica a demisionat

Directorul general al producatorului de electricitate Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din functie, au declarat surse din Ministerul Economiei, conform Mediafax.

Budulan, membru PDL, nu a putut fi contactat pentru declaratii. El a fost numit sef al Nuclearelectrica in 2009, de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Presa a relatat ca fiica lui Budulan, Izabela Budulan, a fost numita director tehnic al Nuclearelectrica, insa Budulan sustine ca in organigrama companiei nu exista aceasta functie. Budulan afirma ca fiica sa a detinut o pozitie in departamentul de strategie-dezvoltare al Nuclearelectrica.

Seful Nuclearelectrica, criticat de deputatul PDL Cezar Preda

Deputatul PDL de Buzau Cezar Preda a criticat modul in care sunt puse in functii importante diverse persoane "care sponsorizeaza PDL" si pe care nu-i recomanda altceva decat sumele pe care le platesc, adaugand ca aceste situatii nu ar trebui puse "in carca lui Emil Boc".

Cezar Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic al Nuclearelectrica, despre care a lasat sa se inteleaga ca este pe acest post pentru ca ar fi sponsorizat o organizatie a partidului de guvernamant.

"Nu e om sanatos la cap sa nu fie socat cand aude ca directorul tehnic de la Nuclearelectrica este un economist. De cand e lumea directorul tehnic e cel care stie orice pe partea tehnica intr-o firma. Acestia sunt oamenii, trec de la un partid la altul, slujesc partidul sa-si aranjeze functiile, ei si familiile lor. Cine l-a pus pe acest om in functia asta, ca PDL-ist nu a fost? O fi dat bani garla la PDL? Cui o fi dat? si cand spun asta nu ma refer la o persoana, ci la organizatie. Acestia sunt oameni pusi in functii, beneficiari ai politicii, nu noi", a declarat, intr-o conferinta de presa, Cezar Preda.

Nuclearelectrica este al doilea cel mai mare producator de energie din Romania si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Sursa foto: PDL


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri