Guvernul si FMI au modificat lista companiilor la care va fi numit un manager privat, stabilind ca in aceasta categorie sa mai fie incluse Electrica si Administratia Porturilor Maritime Constanta, releva scrisoarea de intentie convenita la ultimele negocieri, din toamna acestui an.

Documentul releva ca Electrica a fost inclusa in grupul primelor companii care vor avea management privat, alaturi de Posta Romana, Tarom, Electrificare CFR, SN Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim, informeaza Mediafax.

CFR Marfa a fost scoasa din aceasta categorie si introdusa intr-un proces de privatizare cu un investitor strategic, programat sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii octombrie a anului viitor.

In acelasi timp, pe lista companiilor la care va fi numit un manager privat ulterior in cursul anului viitor a fost inclusa CN Administratia Porturilor Maritime Constanta. Pe aceasta lista se mai afla CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Saptamana trecuta, Guvernul a avizat cadrul legal care permite incepand cu anul viitor angajarea de manageri privati in companii de stat, stabilind totodata ca nivelul remuneratiei acestora sa nu fie stabilit prin lege, ci prin negociere intre actionarii companiei respective si persoana selectata pentru postul de manager.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
TOP: Cinci idei pentru a-ți motiva angajații în perioade dificile
Setari Cookie-uri