Lista scurta de manageri privati la Hidroelectrica, Oltchim si Romarm va fi definitivata pana la 30 aprilie, iar cea pentru Electrica Furnizare va fi redactata pana la 15 mai, etapa urmata imediat de numirea noilor directori, printre companiile cu management privat figurand insa si Complexul Oltenia

Pentru Complexul Energetic Oltenia, lista scurta cu propuneri de candidati va fi finalizata tot pana la 15 mai, se arata intr-un document guvernamental, potrivit Mediafax.

In cazul Hidroelectrica, Oltchim și Romarm, lista va fi realizata de catre firma de headhunting Egon Zehnder, in timp ce firma de recrutare a managerilor pentru Electrica Furnizare și Complexul Energetic Oltenia va fi selectata in perioada imediata.

Infiintarea Complexul Energetic Oltenia a fost recent autorizata de Consiliul Concurentei, la sfarsitul lunii februarie, companie formata prin fuziunea dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Dintre aceste patru societati care fuzioneaza, pe lista primele companii cu manager privat, convenita de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI), se afla doar SNLO, nu si cele trei complexe energetice. Urmare a fuziunii si introducerii pe lista a Complexului Oltenia, viitorul manager privat va conduce nu doar Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, ci si complexele energetice Craiova, Rovinari si Turceni.

"Lista scurta cuprinzand propunerile de directori generali va fi realizata pana la 30 aprilie 2012 pentru Hidroelectrica, Oltchim și Romarm și pana la 15 mai 2012 pentru Electrica Furnizare și Complexul Oltenia. Numirea directorilor generali de catre consiliile de administratie ale companiilor va fi efectuata imediat dupa lista scurta", se arata in documentul citat.

In urma cu doua saptamani, ministrul Economiei, Lucian Bode, a anuntat ca Oltchim, Romarm si Hidroelectrica vor fi primele companii de stat care vor avea management privat, dupa care va urma Electrica Furnizare. El nu a inclus atunci si Complexul Energetic Oltenia pe aceasta lista.

Pe lista companiilor care vor avea manageri privati, convenita cu FMI, se mai afla Posta Romana, Tarom, Electrificare CFR, CFR SA, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica, Romgaz si Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
De ce este momentul celei mai inspirate generatii de antreprenori?