Compania a inceput din luna octombrie cimentarea si tubarea a doua sonde geotermale in apropierea localitatilor Miskolocs si Mako din Ungaria, potrivit unui comunicat de presa.

In Bulgaria, Rompetrol Well Services lucreaza la doua sonde petroliere de mare adancime, de peste 3.000 metri, in vecinatatea localitatii Pleven. Pentru realizarea acestor proiecte au fost detasati 15 angajati din Romania.

„Potentialul de dezvoltare a regiunii Marii Negre este demonstrat prin resursele dovedite de gaze naturale in zona de Nord-Vest a Bulgariei, resurse de hidrocarburi in zona de Est a Ucrainei, chiar si in zona de Est a Ungariei, prin potentialul mare de exploatare a apelor geotermale ca sursa alternativa de energie“, a declarat Adrian Stanescu, directorul general al Rompetrol Well Services.

Rompetrol Well Services (PTR) a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o majorare cu 17% a veniturilor totale fata de indicatorul aferent perioadei similare din 2010, de la 19,4 milioane de dolari la 22,7 milioane de dolari. In aceeasi perioada, profitul net obtinut de companie s-a mentinut la nivelul celui din 2010, aproximativ 3,4 milioane de dolari.

Citeste si:

Compania si-a propus, pentru acest an, atingerea unor venituri totale 30 milioane de dolari, in crestere cu 13% fata de rezultatul din 2010. Programul de investitii a RWS in acest an a fost de 4 milioane de dolari.

Infiintata in 1951, Rompetrol Well Services are in prezent 330 de angajati in Romania si 18 la filiala din Kazakhstan si a mai prestat servicii in Iraq, Iordania, Grecia si Turcia. Din 2000 compania a fost preluata de grupul Rompetrol, acesta fiind actionarul majoritar cu 71,73% dintre titluri.