Billa Romania, parte a grupului german Rewe, a anuntat deschiderea, pe data de 14 decembrie, a doua noi supermarketuri - in Bucuresti si in Piatra Neamt.

Magazinul din Bucuresti este amplasat pe Calea Dorobanti, in apropiere de Academia de Studii Economice (ASE), iar cel din Piatra Neamt - in cadrul centrului comercial Winmarkt.

Pentru supermarketul din Bucuresti au fost angajate 39 de persoane, respectiv 35 pentru cel din Piatra Neamt, potrivit unui comunicat de presa.

Odata cu aceste doua inaugurari, ultimele din acest an, Billa ajunge sa opereze o retea de 61 de supermarketuri in Romania.

Compania a incheiat recent un parteneriat cu lantul de centre comerciale Winmarkt. Astfel, in urma acestuia, Billa va deschide atat magazinul din Piatra Neamt in cadrul centrului Winmarkt Petrodava, dar si unul la Galati, in centrul Winmarkt Modern.

Unitatea din Galati urmeaza sa fie deschisa la inceputul anului viitor.

Planuri de "doua cifre" pentru expansiunea retelei

Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Sorana Georgia, CEO-ul Billa Romania, a declarat ca 2012 va aduce o expansiune de „doua cifre” a retelei, adica cel putin 10 unitati noi, care se vor adauga celor 61 de magazine cu care retailerul va incheia anul curent. Pe de alta parte, daca propunerea de la Bucuresti va fi acceptata de Rewe, numarul unitatilor ar putea fi de 20 de magazine, ceea ce ar duce Billa Romania la un total de peste 80 de unitati.

In prezent, cea mai extinsa retea de supermarketuri este operata de Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, care va avea la final de 2011 un lant format din 105 unitati.

In Romania, Rewe mai detine si lantul de magazine de tip discount Penny Market si Penny XXL, retea cu peste 120 de unitati in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Mango a deschis primul magazin in regiunea nord-est a Romaniei