Contractul cu PricewaterhouseCoopers Management Consultants a fost semnat joi, 8 decembrie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Caietul de sarcini pentru selectare consultantului a mai fost achizitonat de catre consortiile formate din KPMG Romania si White & Case Pachiu, respectiv Taylor DeJongh si SNR Denton.

Combinatul Oltchim urmeaza sa fie privatizat pana la finele lunii aprilie 2012, potrivit acordului dintre Guvern cu Fondul Monetar International (FMI).

Compania are 3.454 angajati si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Citeste si:

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Privatizarea combinatului chimic Oltchim a fost amanata de mai multe ori de catre autoritatile romane.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi totale de 763 milioane lei, iar in primele noua luni din acest an, Oltchim a inregistrat un rezultat negativ de 179,7 milioane lei.

Combinatul si-a redus activitatea in trimestrul al treilea la mai putin de jumatate fata de pri­mele sase luni ale anului, dupa ce ban­ci­le si furnizorii nu i-au mai acordat finantare si nu a mai putut sa cumpere materie prima la nivelul din primul semestru.