Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul nu va mai apela la serviciile consultantului PricewaterhouseCoopers pentru viitoarele procese de privatizare, deoarece acesta a recomandat gresit ca la licitatia de vanzare a Oltchim sa fie acceptat oricine, scrie Mediafax.

"Dupa lectia Oltchim putem sa explicam de ce licitatiile nu raman deschise asa cum ne-a....in primul rand, nu mai iau PricewaterhouseCoopers ca si consultant, ca vad ca toata lumea vorbeste de OPSPI", a spus Ponta la Pro TV.

Intrebat daca acest consultant a gresit, premierul a raspuns afirmativ.

"Da, categoric da. Trebuie sa il intreb pe consultant de ce a lasat ca la licitatia Oltchim sa vina...este asa bine sa fii consultant, sa iei o multime de bani, sa faci caietul de sacini dupa care sa fie intrebat Ponta...eu nici nu am vazut caietul de sarcini si nu era treaba mea sa-l vad", a spus Ponta.

Premierul a anuntat recent ca Guvernul va solicita Fondului Monetar International si Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa la care sa vina oricine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ponta se suceste: Vrea candidat comun PSD-ALDE-PRO Romania