„Acest jalnic personaj politic Victor Ponta, pe care as vrea sa il aseman lui Bula, si Guvernul pe care il conduce, ‚Guvernul Bula’, sunt singurii responsabili pentru inchiderea Oltchim si esecul privatizarii. In aceste conditii cerem de urgenta demisia Guvernului. Era evident ca procedura de privatizare pe care au ales-o va avea un singur rezultat: esecul”, a declarat Videanu in cadrul unei conferinte de presa.

Anterior, premierul Victor Ponta, afirmase ca Adriean Videanu, despre care a spus ca este "hotul hotilor", incearca, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim.

"Dupa cum vedeti, trebuie sa reparam noi toate hotiile si toate relele facute de catre PDL: cea mai mare hotie, ani de zile de capusare a Oltchimului de catre firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici bagati de hotul hotilor, domnul Videanu. Ati vazut ca cu o zi inainte de licitatie domnul Videanu si cu domnul Roibu aranjau cum sa faca lucurile la Oltchim si, bineinteles, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, pentru a incerca sa acopere urmele fraudelor uriase facute de PDL la Oltchim", a spus Ponta, citat de Mediafax, la inceputul reuniunii PSD.

Acuzele au fost caracterizate ca fiind minciuni de catre Adriean Videanu.

„O singura data in viata mea am vorbit cu Dan Diaconescu, atunci cand m-a acuzat ca l-am influentat pe Traian Basescu sa il trimita la puscarie. Ponta minte asa cum respira. Uitati-va cat de mitoman este acest individ domnul Bula care acum cateva zile anunta ca are informatii ca vor veni doi investitori seriosi la Oltchim, iar in cele din urma acest lucru nu s-a mai intamplat. Acesta este nivelul de intelegere al economiei romanesti pe care il are domnul Bula”, a declarat Videanu.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

Citeste si Ponta: Privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor. Asa-zisul castigator nu a avut bani