Dan Diaconescu nu a semnat astazi contractul pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), motivand ca din acte lipsesc mai multe anexe si clauze, iar o parte din documente sunt diferite fata de forma contractului anuntata in caietul de sarcini.
„Am venit pregatit cu avocatii si mi-a fost prezentat un contract de o pagina-doua pentru o tranzactie de 40 mil. euro. Ma asteptam la documente de sute de pagini in cazul unui asemenea deal. Va dau contractul sa gasiti dumneavoastra clauzele si anexele care se mentioneaza in documente dar care nu exista nicaieri in documente. Nu pot sa semnez asa ceva. Cand am participat la privatizare ne-am inteles asupra unui contract diferit de acesta”, a declarat Diaconescu la iesirea din Ministerul Economiei.

In aceasta dimineata Diaconescu declarase ca vrea sa semneze contractul pentru privatizare si, implicit, sa plateasca suma de 203 milioane lei promisa Ministerului Economiei pentru pachetul majoritar de actiuni ale combinatului. De asemenea, seful Oficiului Privatizarilor, Remus Vulpescu, afirmase ca este pregatit sa semneze luni contractul.

Dan Diaconescu a mai declarat la iesirea din Ministerul Economiei ca dupa ce va prelua oficial actiunile le va vinde pe bursa cetatenilor.

Contractul pentru privatizarea Oltchim trebuie sa fie semnat in zece zile de la desemnarea unui castigator al licitatiei, in caz contrar tranzactia urmand sa se anuleze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri